Rodinné derby opäť v réžii staršej Kužmovej, do semifinále postúpila aj Benčičová

Viktória KužmováViktória Kužmová Zdroj: TASR - Pavol Zachar

BRATISLAVA - Slovenská tenistka Viktória Kužmová uspela v sesterskom derby aj na druhom podujatí série Peugeot Tennis Tour 2020. Vo štvrťfinále dvojhry na turnaji Privatbanka Open na antuke Slávie STU Bratislava zdolala ako nasadená dvojka Katarínu Kužmovú 6:4, 6:2. Jej semifinálovou súperkou bude víťazka duelu medzi Viktóriou Morvayovou a Eszter Mériovou.

Jej semifinálovou súperkou bude Eszter Mériová, ktorá vyradila štvrtú nasadenú Viktóriu Morvayovú. Katarína Kužmová v prvom sete otočila z 0:3 na 4:3, no koncovka patrila najlepšej slovenskej singlistke, ktorá počas celého zápasu výborne returnovala. Druhý set bol už v réžii Viktórie Kužmovej. V ôsmom geme premenila po víťaznom bekhende hneď prvý mečbal. Na júnovom Bratislava Open na dvorcoch Slovana zvíťazila vo vzájomnom sesterskom súboji 6:3, 6:2.

Ďalej ide aj najvyššie nasadená Švajčiarka Belinda Benčičová. Svetová osmička zvíťazila nad talentovanou Slovenkou Romanou Čisovskou 6:4, 6:0. V prvom sete členka Národného tenisového centra držala krok s favoritkou, ktorej nevychádzalo podľa predstáv podanie. Druhé dejstvo bolo už jasne v réžii Benčičovej. Švajčiarka sa v semifinále stretne s treťou nasadenou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Na Bratislava Open prehrala Slovenka hladko v dvoch setoch, no v extralige práve na dvorcoch Slávie STU Benčičovú poriadna potrápila. V tajbrejku rozhodujúceho setu nevyužila štyri mečbaly. "Belinda je najlepšia hráčka turnaja, je v prvej svetovej desiatke. Pokúsim sa však podať čo najlepší výkon a uvidíme, ako to dopadne," uviedla Schmiedlová.  

ženy - dvojhra - štvrťfinále:
Viktória Kužmová (SR-2) - Katarína Kužmová (SR-7) 6:4, 6:2

Belinda Benčičová (Švajč.-1j - Romana Čisovská (SR) 6:4, 6:0

Anna Karolína Schmiedlová (SR-4) - Vivien Juhászová (SR-6) 6:3, 6:2

Eszter Mériová (SR) - Viktória Morvayová (SR-4) 6:3, 3:6, 6:2

Viac o téme: Viktória Kužmová Belinda Benčičová Romana Čisovská Katarína Kužmová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Pavol Zachar
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy