Mal dva pozitívne testy na koronavírus, aj tak nastúpil na zápas!

Benoit PaireBenoit Paire Zdroj: SITA/AP/Dita Alangkara

HAMBURG - Francúzsky tenista Benoit Paire mohol nastúpiť na turnaji ATP v Hamburgu napriek pozitívnemu výsledku testu na koronavírus. V zápase 1. kola však po prvom sete odstúpil pre vyčerpanosť.

Paire prezradil, že po príchode do severonemeckého mesta mal dva pozitívne výsledky. V utorok však dostal negatívny výsledok testu a turnajový lekár Volker Carrero mu povolil nastúpiť, informovala agentúra DPA.

Podľa jeho slov pozitívny výsledok automaticky neznamená infekčnosť. "Poznáme mnoho prípadov, keď vyšli pozitívne a následne negatívne testy. Nie je to nezvyčajné. Pozitívny výsledok znamená, že v organizme sa nachádza vírusový materiál, ale to hneď neznamená nákazlivosť jedinca," vysvetlil Carrero.

Tridsaťjedenročný Paire mal pozitívny test na COVID-19 aj pred US Open, vinou toho musel oželieť grandslamové podujatie. Do karantény vtedy putovali aj osoby, ktoré s ním boli v kontakte. Po odchode z USA mal negatívny test rovnako ako pred turnajom v Ríme. "Nerozumiem tomu, ale som z toho unavený. Teraz chcem ísť iba domov za mojou rodinou," uviedol Francúz.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Dita Alangkara
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy