VIDEO Obhajca titulu sa musel skloniť pred hrajúcou legendou: Nadal mieri do semifinále!

Rafael NadalRafael Nadal Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

LONDÝN - Španielsky tenista Rafael Nadal sa stal tretím semifinalistom dvojhry na tohtoročnom turnaji majstrov. V záverečnom vystúpení v skupine s názvom Londýn 2020 v priamom súboji o postup zdolal ako nasadená dvojka obhajcu titulu Gréka Stefanosa Tsitsipasa 6:4, 4:6, 6:2. V semifinále nastúpi v sobotu proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi.

Nadal obsadil v konečnej tabuľke skupiny druhé miesto za Rakúšanom Dominicom Thiemom, ktorý si v semifinále skríži rakety s víťazom piatkového súboja medzi najvyššie nasadeným Srbom Novakom Djokovičom a Nemcom Alexandrom Zverevom. Nadal stále živí šancu na premiérový triumf na koncoročnom vrchole sezóny a zisk poslednej veľkej trofeje, ktorá mu chýba v zbierke.

V prvom sete večerného šlágra v 02 aréne si obaja aktéri až do šiesteho gemu suverénne držali servis. Za stavu 3:3 Nadal nevyužil dva brejkbaly, no v deviatom geme po dvojchybe Tsitsipasa prelomil Grékov servis a po potvrdení brejku získal úvodný set vo svoj prospech. O osude druhého dejstva rozhodol desiaty gem, v ktorom dovtedy skvele servujúci Nadal po dvojchybe prišiel o servis. Španiel sa rýchlo otriasol a v úvode tretieho setu zobral Tsitsipasovi podanie. Grék hneď vzápätí kontroval rebrejkom, v treťom geme však pri vlastnom servise neuhral ani fiftín. Vo štvrtej hre síce viedol 30:0, no Španiel potvrdil brejk a zápas dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil po víťaznom bekhende po čiare v poradí druhý mečbal a vzájomnú bilanciu s Tsitsipasom upravil na 6:1.   

"Až do konca druhého setu to bol z mojej strany veľmi dobrý výkon. Za stavu 4:5 som prišiel o servis, čo ma trochu rozhodilo. Dovtedy som si pohodlne vyhrával podania, no odrazu sa to zmenilo. V treťom sete som síce prišiel o výhodu brejku, no za stavu 1:1 som Stefanosovi opäť zobral podanie, čo ma nakoplo. Z tohto zápasu si môžem zobrať pozitíva. Na poslednom turnaji v roku som postúpil do semifinále a to je dôležité," uviedol Nadal pre BBC Sport.   

Skupina Londýn 2020:

Rafael Nadal (Šp,-2) - Stefanos Tsitsipas (Gr.-6) 6:4, 4:6, 6:2

Viac o téme: Rafael Nadal Stefanos Tsitsipas
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Frank Augstein; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy