Schumachera druhý raz operovali: Čo nové prezradili lekári?

Lekári Michaela Schumachera hovoria novinárom o zdravotnom stave legendárneho pilota.Lekári Michaela Schumachera hovoria novinárom o zdravotnom stave legendárneho pilota. Zdroj: SITA

GRENOBLE - Legendárny pilot F1 stále bojuje o život. Lekári na Silvestra predstúpili pred novinárov a poskytli aktuálne informácie. Sedemnásobný majster sveta v nedeľu v lyžiarskom stredisku vo francúzskom Grenoble na neupravenej čiernej zjazdovke vrazil v 60-kilometrovej rýchlosti do skaly. Ak by nemal prilbu, podľa lekárov by neprežil.

Schumacher sa podľa lekárov podrobil druhej operácii. Hematóm mu úspešne odstránili, aj keď to s ním vyzerá lepšie, jeho stav je stále kritický. Vyšetrenie preukázalo zlepšenie jeho zdravotného stavu, ale odhalilo na mozgu krvné výrony. Schumacher je naďalej v stave umelého spánku na Jednotke intenzívnej starostlivosti. Lekári nechcú predpovedať, či prežije a či bude v poriadku. O to isté požiadali aj prítomných novinárov.

Tlačovú konferenciu sme sledovali ONLINE:

11:29 Tlačová konferencia v Grenobli sa skončila.

11:26 Schumachera operovali v pondelok v noci, rozhodnutie o operácii prijali o 22.00 h

11:24 Schumacher je stále v umelom spánku. Na mozgu má viacero krvných výronov a tak zostáva v pozorovaní na Jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Grenoble. Prevoz do Nemecka by bol príliš riskantný.

11:17 Hovorí Schumacherov osobný lekár Hubert Sailant: "Je tu s ním rodina a rozhodnutie o ďalšej operácii sme prijali jednoznačne - bola to zhoda kolégia lekárov, vlastne všetkých prítomných. Nemôžeme povedať, že je to v poriadku. V globále sa má lepšie, ale buďme realisti - nie je mimo nebezpečenstva. Nehovorme o budúcnosti. Sme tu, aby sme objasnili súčasnú situáciu. Prosím vás, novinári, nerobte nejaké prognózy do budúcna."

11:13 Schumacher musí byť naďalej sledovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Profesor Payen priznal, že o tom, že by bol pacient mimo ohrozenia života, sa hovoriť nedá. "Získali sme však dôležitý čas," povedal.

11:10 Či novozistené zranenia mozgu budú znamenať jeho trvalé poškodenie, lekári nepovedali.

11:07 Pilotovi odstránili krvný výron v mozgu, informuje vedúci oddelenia anesteziológie profesor Jean-Francois Payen. Operácia trvala dve hodiny.

11:05 Legendárneho pilota F1 druhý raz operovali, zistili mu ďalšie zranenia v časti mozgu. 

11:03 Hubert povedal, že Schumacherov zdravotný stav sa zlepšil.

11:00 Riaditeľ kliniky Jacqueline Hubert predstúpil pred novinárov. Čaká sa na príchod Schumacherovho lekára Gerarda Saillant

 

Nehoda Michaela Schumachera - súvisiace články:

Schumacherov boj o život, kritické sú najbližšie hodiny: Prvé slová manželky po nehode
Miesto Schumacherovho pádu naháňa strach: Tieto skaly ho zmrzačili​
Pozrite si FOTOGALÉRIU hrdinov: Toto sú lekári, ktorí Schumacherovi zachraňujú život
Šokujúca diagnóza: Ak Schumacher prežije, bude mať poškodený mozog!
Hyenizmus na internete: Fanúšikovia mŕtveho Schumachera pribúdajú extrémne rýchlo
Fanúšikovia Schumachera pred nemocnicou, Massa ich vyzval: Modlime sa za Michaela!
Schumacher po operácii: Fenomén F1 lyžoval mimo zjazdovky, na skale si rozbil lebku

Nemocnica v Grenobli, v Galéria fotiek (8) Zdroj: SITA

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky, kt

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy