Skvelý výsledok pre slovenskú cyklistiku: Čanecký získal v Kamerune dve etapy a a zelený dres

Na snímke slovenský cyklista Marek Čanecký Na snímke slovenský cyklista Marek Čanecký Zdroj: TASR - Martin Baumann

YAOUNDÉ - Jediný slovenský kontinentálny tím Dukla Banská Bystrica zaznamenal úspešné vystúpenie na pretekoch Grand Prix Chantal Biya kategórie 2.2 v Kamerune (17.-20. októbra). Z pätice cyklistov sa najviac darilo Marekovi Čaneckému, ktorý obsadil druhé miesto v celkovom poradí, vyhral dve etapy a získal aj zelený dres pre víťaza bodovacej súťaže. Dokopy si pripísal na konto 44 bodov UCI.

Okrem neho reprezentovali slovenský klub aj Juraj Bellan, Andrej Cully, Samuel Oros a Jakub Varhaňovský. Bellan so štartovným číslom 1 obhajoval vlaňajší žltý dres, no jeho zisku sa mu nepodaril. Čanecký skončil v úvodnej etape štvrtý, no následne vyhral druhú i tretiu. Dres celkového lídra od začiatku až do konca obliekal Alžírčan Azzedine Lagab.

"Snažili sme sa ísť naplno celé preteky. V prvej etape ma zaváhanie stálo žltý dres a dobrý odrazový mostík pre celkové poradie u ostatných našich chalanov, čo sme už v ďalších dňoch nechceli pripustiť. Keďže som bol najvyššie v celkovom poradí a cítil som sa celý čas dobre, spolupracovali sme v tomto duchu. Andi s Jurom chytali nástupy a snažili sa byť v únikoch, Kubo a Samo boli pri mne. Takže moje dve etapové víťazstvá, zelený dres i druhé miesto sú výsledkom všetkých nás. Vrátane Martina Fraňa a Michala Szalmu, bez práce ktorých by sme to takto nedali," uviedol Čanecký v tlačovej správe Slovenského cyklistického zväzu.

"Hoci je tento rok výnimkou, u nás v tomto období väčšinou panuje studené a nepríjemné počasie. Aj preto sa snažíme sezónu potiahnuť v teple. A tak sme opäť využili pozvanie kamerunskej federácie na etapové preteky. Ako obhajca žltého dresu nastúpil na štart Bellan s jednotkou. Boli sme opäť odhodlaní bojovať o víťazstvo. To sa nakoniec nepodarilo, no Marek vyhral dve etapy, získal zelený dres i druhé miesto celkového poradia. O víťazstve rozhodla prvá etapa, v ktorej šli veľmi pekne Alžírčania. Škoda, že sa neudeľovali bonifikačné sekundy v cieli, tam by Marek získal. Tím podal dobrý kolektívny výkon a všetci veľmi dobre spolupracovali. Trochu som očakával, že do desiatky poskočí ďalší z našich chalanov pri útoku na etapu v úniku, najmä v nedeľu. Tento cieľ nám nevyšiel. Celkovo však výsledky vrátane získaných 44 bodov UCI hodnotím pozitívne," uviedol športový riaditeľ Dukly Martin Fraňo.

Viac o téme: Dukla Banská Bystrica Marek Čanecký Grand Prix Chantal Biya
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Martin Baumann
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá