Dvojnásobný šampión efjednotky to dokázal: Alonso vyhral preteky, ktoré mu chýbajú k trojkorune

Fernando AlonsoFernando Alonso Zdroj: SITA/AP - Andre Penner

INDIANAPOLIS - Dvojnásobný majster sveta formuly 1 Fernando Alonso vyhral virtuálne preteky v Indianapolise, ktorého sa zúčastnilo množstvo legiend motoristického športu vrátane osemdesiatdvaročného Maria Andrettiho.

Tridsaťosemročný Španiel, ktorý by sa mal na reálnej trati Indy 500 predstaviť v auguste, porazil na simulátore o púhych 37 tisícin sekundy ďalšieho bývalého majstra sveta F1 Jensona Buttona.

"Skvelá zábava, JB !!! Príď na naozajstnú 500," napísal na twitteri Alonso svojmu britskému súperovi. Rodákovi z Ovieda chýba iba víťazstvo v Indianapolise k tomu, aby ako len druhý pilot histórie po Grahamovi Hillovi skompletizoval takzvanú "trojkorunu motoršportu". Na konte už má požadované víťazstvo vo Veľkej cene Monaka aj triumf v dvadsaťštyrihodinovke v Le Mans.

Americká legenda Andretti pri svojom esportovom debute došiel o kolo späť. "Bavil som sa. Síce to vyzeralo, že som bol pri všetkom, čo sa tu stalo, ale inak som si to užil," povedal majster sveta F1 zo sezóny 1978 a víťaz Indianapolis z roku 1969.

Najvýznamnejší americký formulový závod 500 míľ Indianapolis sa mal ísť túto nedeľu, ale kvôli pandémii koronavírusu bol preložený na 23. augusta. Jeho online verzie sa okrem Andrettiho zúčastnilo ešte šesť bývalých šampiónov vrátane sedemdesiattriročného Brazílčana Emersona Fittipaldiho či Kolumbijčana Juana Pabla Montoyu.

Viac o téme: Fernando Alonso
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Andre Penner
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy