Šéf elitného tímu neskrýva obavy z júlových pretekov: Mojou najhoršou nočnou morou je, že...

Patick LefeverePatick Lefevere Zdroj: TASR - Jakub Kotian

BRUSEL - Šéf stajne Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere má obavy, že návrat profesionálnych cyklistických pretekov už v júli môže priniesť nové problémy s koronavírusom. Poukázal na exhibičnú tenisovú akciu Adria Tour, pri ktorej sa nakazila svetová jednotka Novak Djokovič a niektorí ďalší účastníci.

"Mojou najhoršou nočnou morou je, že preteky v júli povedú - rovnako ako v tenise - k infekciám. Nech je to ponaučením pre všetky cyklistické preteky, ktoré v júli odštartujú. Skupiny nakazené koronavírusom teraz rastú ako huby po daždi. Verím, že prevencii je venovaná dostatočná pozornosť," uviedol Lefevere vo svojom stĺpčeku pre denník Het Nieuwsblad.

"Ako som už povedal skôr - na pretekoch je pozornosť k hygiene a riziku kontaminácie tak trochu na vedľajšej koľaji. Ale pozrite na tenis. S tými najbohatšími sponzormi sveta si možno niekto myslel, že je nedotknuteľný," varoval šesťdesiatpäťročný šéf tímu.

Naplno má vypuknúť nahustený program zvyšnej časti cyklistické sezóny až 1. augusta, kedy v Siene odštartuje jednodňový podnik WorldTour Strade Bianche. Pretekať sa však môže už v júli. Stajňa Deceuninck-QuickStep je prihlásená na preteky Grote Prijs Vermarc, ktoré sa v belgickom Rotselaar pôjdu 5. júla.

Belgický jazdec Jasper de Buyst z konkurenčného tímu Lotto-Soudal dáva Lefevereovi za pravdu. "V pelotóne so 150 jazdcami je nemožné, aby ste sa vyhli kvapkám z nosa ostatných pretekárov. Ak o tom premýšľate a budete sa chcieť niečomu takému vyhnúť, proste sa nemôžete postaviť na štart," povedal De Buyst magazínu Cycling Weekly.

Viac o téme: Deceuninck-QuickStep Patick Lefevere
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Jakub Kotian
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá