FOTO Mladý jazdec ohuruje kolotoč F1: Vyrastá vo svete formuly nová hviezda?

Jazdec tímu McLaren Lando NorrisJazdec tímu McLaren Lando Norris Zdroj: SITA/FIA Pool via AP

SILVERSTONE - Keď prednedávnom podpísal tím McLaren novú zmluvu s mladým britským jazdcom Landom Norrisom, väčšina fanúšikov zostala prekvapená. Brit však ukazuje vo svojej druhej sezóne, že nie je len dobrý jazdec, ale aj človek s veľkým č. Tím McLaren s jeho podpisom určite neurobil krok vedľa.

Mladík sa v prebiehajúcej sezóne ukazuje v najlepšom svetle. A to doslova. Po troch odjazdených pretekoch sa už predstavil aj na pódiu, za tretie miesto na Veľkej cene Rakúska. Momentálne okupuje štvrtú priečku v celkovom hodnotení a ťahá tím McLaren za najlepším umiestnením za posledné roky.

Lando Norris predbieha Charlesa Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/Leonhard Foeger/Pool via AP

Chlapec z Glastonbury však ukazuje aj veľký charakter. Pred pár dňami obletela motoristický svet fotka, na ktorej mladý jazdec pomáha mechanikom rozoberať svoj monopost. Fotku okomentoval aj zaujímavým komentárom: „ Ak chceš ísť rýchlo, choď sám. Ak chceš ísť ďaleko, choď s tímom.“

Včera však Lando prekvapil a fanúšikom ukázal novú helmu na víkend v Silverstone. Túto špeciálnu helmu mu nakreslila mladá, len šesťročná Eva, ktorá sa zapojila do súťaže, ktorú sám Lando vyhlásil. Úlohou mladých „dizajnérov“ bolo navrhnúť helmu pre len 20-ročného jazdca F1. Víťazný návrh sa dostal na Norrisovu helmu a bude tak zdobiť jeho monopost po celý víkend. „Táto kresba mi pripomína moje detstvo, keď som takto podobne čmáral aj ja,“ zaspomínal si Lando na svoje začiatky s ceruzkou. Norris sa bude chcieť s novou helmou predviesť a určite získať ďalšie body do poradia skrátenej sezóny F1.

Viac o téme: McLaren Lando Norris
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/FIA Pool via AP
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy