Neohrozený kráľ F1 vstupuje do svojej obývačky: Takéto preteky ešte nezažil!

Lewis HamiltonLewis Hamilton Zdroj: SITA/AP/Joe Klamar

SILVERSTONE - Po prestávke pokračuje seriál majstrovstiev sveta formuly 1 Veľkou cenou Británie. Rovnako ako v predchádzajúcich pretekoch sa kvôli opatreniam proti šíreniu koronavírusu pôjde v Silverstone bez divákov a obhajcu titulu Lewisa Hamiltona z Mercedesu tak čaká jedno z najzvláštnejších domácich podujatí.

"Veľká cena Británie sú najlepšie preteky a je to hlavne vďaka fanúšikom, ktorých vždy dorazia tisícky a urobia skvelú atmosféru. Takže bez nich to bude naozaj zvláštne," povedal šesťnásobný majster sveta Hamilton, ktorý ovládol predchádzajúce Veľké ceny Štajerska a Maďarska.

Vďaka dvom víťazstvám za sebou sa Hamilton po troch Grand Prix posunul do čela priebežného poradia seriálu s náskokom piatich bodov pred tímovým kolegom Valtterim Bottasom, ktorý v Rakúsku vyhral úvodný diel skrátenej sezóny. 

Brilantný vstup do sezóny

Mercedes tak potvrdil nadvládu v ročníku, v ktorom navyše jeho jazdci ovládli tiež všetky kvalifikácie. "Vyriešili sme problémy, ktoré nás trápili v prvých pretekoch a získali sme dosť bodov. Ale prvé tri preteky tiež ukázali, ako je v skrátenej sezóne dôležitá spoľahlivosť," uviedol šéf Mercedesu Toto Wolff.

Lewis Hamilton Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

"Sme jedným z dvoch tímov, ktorým sa podarilo dokončiť všetky doterajšie preteky s oboma autami. A veľmi dobre vieme, že keď závod nedokončíte, tak sa vedenie rýchlo rozplynie," pridal Wolff. Okrem Mercedesu sa podarilo s oboma monopostami dokončiť všetky preteky tiež McLarenu.

Tretie miesto v priebežnom poradí majstrovstiev sveta patrí Maxovi Verstappenovi z Red Bullu, ktorý však na Hamiltona stráca už tridsať bodov. "Vieme, na čom musíme popracovať. A vzhľadom k tomu, že kúsok od Silverstone máme továreň, tak by nám to mohlo pomôcť," vyhlásil.

Tvrdá skúška pre Ferrari 

Naopak ďalšie trápenie čaká podľa všetkého Ferrari, pretože okruh v Silverstone je zameraný na rýchlosť a monoposty talianskej stajne výkonom za konkurenciou zaostávajú. "Je nám jasné, že z tohto pohľadu to bude veľmi ťažké. Ale musíme nazbierať čo najviac informácií, aby mohli práce na autách pokračovať správnym smerom," uviedol športový riaditeľ Laurent Mekies.

Okruh v Silverstone bude budúci týždeň dejiskom aj nasledujúceho podujatia, ktoré sa bude niesť v znamení 70. výročia formuly 1.

Viac o téme: Silverstone Lewis Hamilton F1 Mercedes Veľká cena Británie
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Joe Klamar
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy