Schumacherov rekord sa otriasa v základoch: Motivovaný Hamilton nechce o konci ani počuť

Lewis HamiltonLewis Hamilton Zdroj: SITA/AP/Mark Sutton

SILVERSTONE – Britský jazdec F1 Lewis Hamilton získal už šesť titulov majstra sveta a len jeden mu chýba k tomu, aby vyrovnal fantastický rekord Nemca Michaela Schumachera. Pilotovi Mercedesu sa skončí po sezóne zmluva, no o zavesení helmy na klinec nechce ani počuť.

Aktuálnu sezónu v kráľovnej motoršportu, podobne ako v ostatných športových odvetviach, výrazne poznačila pandémia koronavírusu. Najväčšia hviezda súčasnosti sa však nechala počuť, že vynútená prestávka ho nabila potrebnou energiou, čím by sa jeho kariéra mohla ešte predĺžiť.

"Musím povedať, že hoci bola koronakríza negatívna po mnohých stránkach, mne zároveň dodala potrebnú energiu a chuť. Mohol som sa venovať aj iným veciam. Nadýchol som sa a teraz by som to mohol potiahnuť dlhšie," povedal víťaz 86 veľkých cien. "Samozrejme, vopred nemožno nič garantovať, no v Silverstone by som chcel jazdiť aj o rok. Verím, že budúci ročník tu už budeme súťažiť pred plnými tribúnami. Fanúšikovia nám totiž chýbajú," pokračoval skúsený pilot citovaný portálom autosport.com. 

Schumacherove rekordy sa trasú

Čas sa zastaviť nedá, roky neustále plynú, a aj fenomenálna kariéra Lewisa Hamiltona sa chýli ku koncu. Brit má už tridsaťpäť rokov, no pred sebou aj obrovské výzvy. Rodák zo Stevenage má totiž nakročené k prekonaniu mnohých rekordov vrátane toho najcennejšieho. Na legendárneho "Schumiho" stráca len jeden majstrovský primát a pri dlhodobej dominancii suverénneho Mercedesu sa tento rekord začína otriasať v základoch.

Lewis Hamilton si vybojoval Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Will Oliver

Uvedomuje si to i líder priebežného poradia tohtoročného šampionátu: "Mojim cieľom je pokračovať v práci tak dlho, ako to bude možné. Osobne sa vidím v F1 aj počas ďalších troch rokov," znel jasný odkaz sebavedomého Lewisa Hamiltona.

Britská hviezda má našliapnuté na ďalší veľký triumf. Hamilton ovládol kvalifikáciu v Silverstone a v nedeľu sa bude usilovať o 87. víťazstvo v kariére, ktorým by sa priblížil k rekordu Michaela Schumachera (91). 

Viac o téme: Michael Schumacher Lewis Hamilton F1 Mercedes
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Mark Sutton
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy