Žiadne prekvapenie sa nekonalo: VIDEO Kvalifikáciu v Silverstone si podmanil suverénny Mercedes

Lewis HamiltonLewis Hamilton Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein

SILVERSTONE - Kvalifikáciu na Veľkú cenu Británie formuly 1 vyhral obhajca titulu Lewis Hamilton a v nedeľu bude na tretie víťazstvo za sebou útočiť z pole position. Nadvládu Mercedesu v doterajšom priebehu sezóny potvrdil v Silverstone druhým miestom Valtteri Bottas.

Hamilton mal síce v druhej časti problémy a vyšiel z trate, ale v záverečnom dejstve stanovil časom 1: 24,303 nový traťový rekord. Šesťnásobný víťaz Veľkej ceny Británie vylepšil vlastný rekord na 91 kvalifikačných triumfov a na domácom okruhu v Silverstone získal šiestu pole position za posledných osem rokov.

"Hrozne tu fúkalo, takže jazda vyzerá, ako keby ste žonglovali s loptičkami a stáli pri tom na pohyblivej doske," povedal Hamilton. "Aj preto som tam dostal hodiny, ale ustáli sme to. Síce to nebolo dokonalé, ale toto jednoducho neomrzí," pridal britský pilot.

Do prvého radu na štarte štvrtého preteku ročníka sa vedľa Hamiltona postaví jeho tímový kolega Bottas. Na šesťnásobného majstra sveta síce stratil tri desatiny sekundy, ale aj tak potvrdil, že víťaz posledných šiestich Pohárov konštruktérov Mercedes zatiaľ nemá v koronavírusom skrátenej sezóne súpera.

"Až do tretej časti to bola veľmi dobrá kvalifikácia, ale potom mi začalo auto driftovat viac, než by sa mi páčilo. Ale Lewis tu vlani vyhral z druhého miesta, takže nie som bez šance," uviedol Bottas. "Za nami je dosť veľká medzera, ale Valtteri ma od začiatku držal pod tlakom a musel som tak ísť na hrane," dodal Hamilton.

Lewis Hamilton si vybojoval Galéria fotiek (9) Zdroj: SITA/AP/Will Oliver

Vettel opäť pohorel

Tretí Max Verstappen z Red Bullu bol totiž o ďalších sedem desatín pomalší, rovnako ako štvrtý Charles Leclerc z Ferrari. Nedarilo sa naopak druhému jazdcovi talianskej stajne, štvornásobnému majstrovi sveta Sebastianovi Vettelovi, ktorý bol so stratou dvoch sekúnd na Hamiltona desiaty.

"Mercedes je jednoducho neskutočne rýchly. Musíte sa s tým zmieriť a robiť, čo môžete. Takže budem bojovať, pretože na treťom mieste vždy máte šancu," povedal Verstappen. "Naše nové autá sú celkom citlivé na vietor a pomalé zákruty a správajú sa dosť nezvyčajne. Ale aj tak je to zábava s nimi jazdiť," dodal.

Nedeľné preteky odštartujú o 15.10 h. Hamilton bude usilovať o 87. víťazstvo v kariére, ktorým by sa priblížil k rekordu slávneho Michaela Schumachera na rozdiel štyroch triumfov.

Viac o téme: Red Bull Silverstone Lewis Hamilton Ferrari Valtteri Bottas Max Verstappen Charles Leclerc
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Frank Augstein; VIDEO: Twitter/Formula 1
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy