Ohrozí koronavírus aj budúcoročnú olympiádu v Tokiu? Viceprezident výboru to vidí jednoznačne

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Eugene Hoshiko

TOKIO - Budúcoročné olympijské hry v Tokiu sa uskutočnia za každých okolností. Povedal to viceprezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) John Coates. Pôvodne sa malo podujatie uskutočniť tento rok, no pre pandémiu koronavírusu ho odložili na budúce leto.

"Olympiáda sa začne na budúci rok 23. júla, bez ohľadu na to, či tu bude Covid alebo nebude," citoval Coatesa portál Daily Mail. Japonskí predstavitelia už skôr vylúčili možnosť ďalšieho odkladu, dosiaľ sa v histórii OH neuskutočnili iba z dôvodu svetových vojen.

Organizátori podujatia v Tokiu prezentovali hry v duchu rekonštrukcie krajiny po ničivom zemetrasení a následných tsunami v roku 2011. Podľa Coates tie budúcoročné budú, v ideálnom prípade, symbolizovať víťazstvo nad koronavírusom a poskytnú nádej do budúcnosti. "Pred pandémiou označil prezident MOV Thomas Bach tieto hry za najlepšie pripravené, aké kedy videl. Športoviská medzičasom dokončili, olympijská dedina je úžasná, aj infraštruktúra je pripravená. Výzvou bolo prispôsobenie termínov, zabezpečenie hotelov na budúci rok a dohoda so sponzormi, všetko sme však zariadili," uviedol Coates.

Viac o téme: John Coates
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Eugene Hoshiko
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy