FOTO Tajomstvo úspechu Jumbo-Visma? Bennettova priateľka vytvára jazdcom umelecké diela

Novozélandský cyklista George Bennett v drese Jumbo-VismaNovozélandský cyklista George Bennett v drese Jumbo-Visma Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena

PARÍŽ - Na začiatku to bol len nevinný nápad. Caitlin Fiedlerová vôbec nevedela, čo darovať svojmu partnerovi Georgovi Bennettovi k narodeninám. Keď sa o tom doma bavili, napadlo ho, že by mohla navrhnúť nejakú grafiku na jeho cyklistickú obuv. Dnes má šikovná Novozélanďanka plné ruky práce a jej maľované cyklistické tretry sa dostávajú medzi profesionálnych cyklistov aj obyčajných ľudí.

Od chvíle, kedy títo dvaja mladí ľudia doma vymysleli tento biznis, uplynuli štyri roky. Caitlin medzitým založila firmu, vychytala technológie farbenie obuvi a balíčky rozosiela po celom svete.

Kým prvé páry obuvi na zákazku kreslila šikovná maliarka permanentnými fixkami, teraz už používa špeciálnu akrylovú farbu. Podstatná je ale podľa nej najmä príprava a následné predkreslenie vzorov. "Je naozaj dôležité najskôr sňať povrchovú úpravu, ktorá na cyklistických topánkach štandardne býva, inak sa farba nechytí a s najväčšou pravdepodobnosťou sa odlúpne," hovorí Caitlin Fielderová, majsterka tohto nového remesla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yellow-ish?

Príspevok, ktorý zdieľa Caitlin Fielder (@caitlinfielder_fineart),

Na tohtoročnej Tour de France jej priateľ Gerorge Bennett pomáhal Primožovi Rogličovi v maorských topánkach Shimano S-Phyre, ktoré samozrejme maľovala sama Caitlin. Vzorované cyklistické topánky sa stali hitom, rovnako ako v hokejových súťažiach brankárske masky.

"Mám naozaj šťastie, že som vďaka Georgovi spoznala veľa chalanov z profipelotónu, ktorí prejavili záujem o moju prácu. Snáď je to trochu aj umelecké dielo," teší Caitlin Fiedlerová.

Jej maľované tretry rozhodne pomáhali jej priateľovi počas celej náročnej Tour de France, na ktorej sa predstavil Geroge v drese tímu Jumbo-Visma. Práve tento tím bojoval o víťazstvo na Starej dáme až do predposlednej etapy, v ktorej však víťazstvo Rogličovi vyfúkol jeho krajan Pogačar. Snáď takéto tretry budú skrášľovať cysklistický pelotón ešte dlhé roky a aj takýmto milým spôsobom budú pomáhať jazdcom zvládať náročné trate. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hi @georgenbennett

Príspevok, ktorý zdieľa Caitlin Fielder (@caitlinfielder_fineart),

Viac o téme: George Bennett Caitlin Fiedlerová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP Photo/Christophe Ena, Instagram
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy