VIDEO Vlhová opäť rozvášnila slovenských fanúšikov: Takto po triumfe v Levi kŕmila svojho soba

Petra Vlhová sa teší po triumfe v prvom slalome novej sezóny Svetového poháraPetra Vlhová sa teší po triumfe v prvom slalome novej sezóny Svetového pohára Zdroj: TASR/AP - Jussi Nukari/Lehtikuva

LEVI - Očakávaný prvý súboj novej zimy medzi Petrou Vlhovou a štvornásobnou majsterkou sveta Mikaelou Shiffrinovou z USA vyhrala o 18 stotín sekundy slovenská lyžiarka. Obe slalomárske kráľovné sa opäť postarali o to, že ani 27. pohárový slalom v rade nemal inú víťazku ako Vlhová či Shiffrinová. V nedeľu sa v Levi predstava slalomárky znova.

Slovenská obhajkyňa malého krištáľového glóbusu Vlhová bola najrýchlejšia v oboch kolách, pričom to druhé staval jej taliansky kouč Livio Magoni. V prvej jazde porazila americkú rivalku o 15 stotín, v druhej len o tri. "Druhé kolo už bolo ťažké. Stojíte ako posledný hore a chcete to potvrdiť. To už je tlak cítiť. Nebola to perfektná jazda, ale vyšlo to," povedala Vlhová.

Slovenka si po cennom triumfe v úvodnom slalome užívala veľkolepé oslavy a silné emócie na stupni pre víťazov. Vo fínskom Lahti si následne vychutnávala s úsmevom na tvári čas strávený so svojou novou víťaznou trofejou, keď symbolicky nakŕmila svojho druhého soba.

Shiffrinová: Je bláznivé byť späť

Shiffrinová pretekala po desiatich mesiacoch a rovných 300 dňoch. Po náhlom úmrtí otca už v januári ukončila minulú sezónu a pri štarte nového ročníka SP v októbri v Söldene liečila boľavý chrbát. V počte víťazných pretekov zostala na čísle 66. Vlhová má teraz 15 triumfov.

Mikaela Shiffrinová, Petra Vlhová Galéria fotiek (8) Zdroj: TASR/AP - Jussi Nukari/Lehtikuva

"Je to trochu bláznivé byť späť po tak dlhej dobe a tom všetkom. Ale som rada, že som tu," povedala Shiffrinová. S Vlhovou opäť nemali konkurenciu, slalomom v SP vládnu už od januára 2017. "Nič sa nezmenilo a zároveň sa zmenilo všetko. Je fajn vidieť zase všetkých lyžovať," dodala Američanka.

Viac o téme: Petra Vlhová Mikaela Shiffrinová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP - Jussi Nukari/Lehtikuva; VIDEO: RTVS, Rai Uno
  • Zdroj: ČTK, športky

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy