Ďalší slovenský úspech na Roland Garros: Martin suverénne postúpil do druhého kola

Andrej Martin na Roland GarrosAndrej Martin na Roland Garros Zdroj: SITA/AP/Alessandra Tarantino

PARÍŽ - Slovenský tenista Andrej Martin sa suverénnym spôsobom prebojoval do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole po koncentrovanom výkone vyradil Portugalčana Joaa Sousu 7:5, 6:1, 6:2. Jeho ďalším súperom bude osemnásty nasadený Bulhar Grigor Dimitrov.

Doterajším maximom najlepšieho slovenského singlistu na parížskej antuke je 3. kolo z roku 2016. Martinovi skvele vyšiel úvod zápasu so Sousom a po rýchlom brejku si vybudoval náskok 5:2. Portugalčan síce v ďalších minútach vyrovnal na 5:5, no záver setu patril Martinovi. Slovenský daviscupový reprezentant ťažil z kvalitného forhendu a výborného pohybu po dvorci. Vo výmenách bol trpezlivejší i variabilnejší a robil oveľa menej nevynútených chýb.

Andrej Martin na Roland Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Alessandra Tarantino

Druhé dejstvo bolo jasne v Martinovej réžii. Sousa pôsobil na dvorci nervóznym dojmom, často diskutoval s empajrovým rozhodcom. Na začiatku tretieho setu Martin odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. V ôsmom geme premenil pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so Sousom na 3:1. Portugalčana zdolal aj v roku 2016 na turnaji ATP v chorvátskom Umagu, kde to dotiahol až do finále a dosiahol životný úspech.
      
muži - dvojhra - 1. kolo:
Andrej MARTIN (SR) - Joao Sousa (Portug.) 7:5, 6:1, 6:2

Viac o téme: Andrej Martin Joao Sousa
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Alessandra Tarantino
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy