VIDEO Djokovič stratil v Paríži prvý set: Na ceste do semifinále napokon prekvapenie nedopustil

Novak DjokovičNovak Djokovič Zdroj: SITA/AP/Alessandra Tarantino

PARÍŽ - Srbský tenista Novak Djokovič sa po desiaty raz prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. Najvyššie nasadený hráč síce prvýkrát na turnaji stratil set, ale sedemnástku podujatia, Španiela Pabla Carrena-Bustu zdolal 4:6, 6:2, 6:3 a 6:4.

V boji o postup do finále sa stretne s Grékom Stefanosom Tsitsipasom, ktorý si ako piaty nasadený hráč poradil v stredajšom štvrťfinálovom dueli s trinástkou "pavúka", Rusom Andrejom Rubľovom 7:5, 6:2, 6:3. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Argentínčan Diego Schwartzman a Španiel Rafael Nadal.

Djokovič sa stretol s Carrenom-Bustom prvýkrát od osemfinále US Open, v ktorom ho diskvalifikovali za napálenie loptičky do krku čiarovej rozhodkyne. Španiel v prvom sete zaskočil svetovú jednotku aktívnou hrou, naopak sedemnásťnásobnému grandslamovému šampiónovi sa nedarilo, urobil až 16 nevynútených chýb. Po dvoch stratených podaniach prehral set 4:6. V druhom dejstve viditeľne zlepšil pohyb a presnosť úderov, pričom dvakrát zlomil servis súpera. V závere setu získal 14 fiftínov za sebou a vyhral ho jasne 6:2. 

Novak Djokovič Galéria fotiek (5) Zdroj: SITA/AP/Alessandra Tarantino

Srb sa dostal do tempa, viac útočil a prestal robiť chyby. V treťom sete si rýchlo vybudoval náskok 3:0, Carreno-Busta odpovedal tromi získanými gemami, ale koncovku zvládol lepšie "Nole". V deviatom geme premenil prvý setbal. V úvode štvrtého setu sa bojovalo tuho o každú loptičku, hráči si držali podanie až do siedmej hry, v ktorej Djokovič brejkol súpera. Vedenie si už udržal a v desiatom geme využil hneď prvý mečbal. Súboj trval tri hodiny a 13 minút.

Tridsaťtriročný Djokovič, ktorý sa usiluje o zisk svojho druhého titulu na Roland Garros po triumfe v roku 2016, musel okrem húževnatého súpera bojovať aj s bolesťami ľavého ramena. Po prvom sete sa nechal ošetrovať. "Musel som minúť celú moju silu a byť veľmi trpezlivý, pretože Pablo je veľmi silný súper. Nerobí veľa chýb, každá výmena s ním je dlhá. Úvod zápasu mi nevyšiel, hral som zle, chýbal mi pohyb. Potom som našiel rytmus a sebadôveru. Bolo dôležité zostať koncentrovaný, sústredil som sa na kľúčové loptičky," uviedol Djokovič, ktorý po 38. raz postúpil do grandslamového semifinále.

V semifinále narazí na Tsitsipasa, ktorý sa medzi kvarteto najlepších na turnajoch veľkej štvorky dostal druhýkrát v kariére. V semifinále bol už minulý rok na Australian Open. Na parížskej antuke bolo jeho doterajším maximom vlaňajšie štvrté kolo. V šiestom súboji s Rubľovom si pripísal tretie víťazstvo a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 3:3. Rusovi sa revanšoval za prehru vo finále nedávneho antukového turnaja ATP v Hamburgu.

muži - dvojhra - štvrťfinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Pablo Carreno-Busta (Šp.-17) 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Viac o téme: Novak Djokovič Pablo Carreno-Busta
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Alessandra Tarantino; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy