Hyenizmus na internete: Fanúšikovia mŕtveho Schumachera pribúdajú extrémne rýchlo

Toto je jedna zo stránok, ktorá vidí na internete fenomenálneho jazdca mŕtvehoToto je jedna zo stránok, ktorá vidí na internete fenomenálneho jazdca mŕtveho Zdroj: Printscreen Facebooku

BRATISLAVA - Tak toto si nezaslúžil. Ľudský hyenizmus sa ukázal v plnej sile a odniesol si to fenomenálny sedemnásobný majster sveta v pretekoch formuly 1 Michael Schumacher.

Ten po páde na lyžiach mimo zjazdovky v Alpách bojuje o život, fanúšikovia tŕpnu, či bude v poriadku, no istá skupina neprajníkov utvorila na sociálnej sieti Facebook skupinu R.I.P. Michael Schumacher. Pilot formuly 1 síce bojuje o život, ale lekári v žiadnom prípade nestrácajú nádej a drvivá väčšina fanúšikov verí, že prežije.

Skupina vznikla v nedeľu večer a v pondelok o 9.40 h mala 17 731 fanúšikov, z toho vyše 10-tisíc „likov“ získala za prvé dve hodiny. Ich počet narastá neuveriteľne rýchlo, ešte krátko po deviatej ráno ich bolo 16 415. 

„Nezomrel, idioti,“ napísali adminom stránky viacerí fanúšikovia. „Prečo ľudia vytvárajú stránky ako je táto?“ pýta sa jeden z nich.

Statusy majú okolo 160 komentárov, väčšina z nich útočí na tvorcov stránky. Podľa nemeckej televízie RTL je na sociálnych sieťach podobných stránok viacero, objavili sa informácie, že admini zmenili na R.I.P. Schumacher napríklad skupinu „Bob Marley lebt“ (Bob Marley žije), ale aj iné.

Facebook ponúka pre administrátorov stránok aj funkciu, vďaka ktorej sa dajú spojiť viaceré fanúšikovské stránky. Dá sa to však len v prípadoch stránok s nízkou fanúšikovskou základňou do 200 ľudí. Znamená to teda, že to nie je tento prípad, ale lajky na stránkach ako R.I.P. Michael Schumacher pribúdajú od skutočných ľudí.

Nehoda Michaela Schumachera - súvisiace články:

Schumacherov boj o život, kritické sú najbližšie hodiny: Prvé slová manželky po nehode
Miesto Schumacherovho pádu naháňa strach: Tieto skaly ho zmrzačili​
Pozrite si FOTOGALÉRIU hrdinov: Toto sú lekári, ktorí Schumacherovi zachraňujú život
Šokujúca diagnóza: Ak Schumacher prežije, bude mať poškodený mozog!
Hyenizmus na internete: Fanúšikovia mŕtveho Schumachera pribúdajú extrémne rýchlo
Fanúšikovia Schumachera pred nemocnicou, Massa ich vyzval: Modlime sa za Michaela!
Schumacher po operácii: Fenomén F1 lyžoval mimo zjazdovky, na skale si rozbil lebku

Toto je jedna zo Galéria fotiek (1) Zdroj: Printscreen Facebooku

Viac o téme: Schumacher Neprajníci Sociálne Siete Žije RIP
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Printscreen Športky
  • Zdroj: športky, kt

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy