Zanardiho by čoskoro mohli prebrať z umelého spánku: Kedykoľvek môžu nastať náhle zmeny k horšiemu

Alessandro Zanardi Alessandro Zanardi Zdroj: SITA/AP Photo/Mauro Pimentel

RÍM - Bývalého pretekára formuly 1 a paralympionika Alessandra Zanardiho by lekári už čoskoro mohli prebrať z umelého spánku. V pondelok o tom informovali lekári v nemocnici v Siene, no zároveň varovali, že jeho stav je naďalej vážny a môže sa zhoršiť.

Zanardiho v piatok počas pretekov paralympijských atlétov na handbikoch v toskánskom meste Pienza zrazilo nákladné auto.  

Taliansky paralympijský šampión podstúpil v Siene náročný neurochirurgický zákrok a po ňom ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. "Neurologické prístroje ukazujú stabilné údaje. Tieto informácie sa však musia brať veľmi opatrne. Pri vážnych neurologických stavoch môžu kedykoľvek nastať náhle zmeny k horšiemu," informoval riaditeľ oddelenia intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Siene Sabino Scoletta. Lekár zároveň potvrdil, že Zanardi zostáva zaintubovaný v umelom spánku, no k rozhodnutiu prebrať ho by mohlo prísť už v najbližších hodinách, možno dňoch.

Päťdesiattriročný Zanardi utrpel v roku 2001 ťažkú haváriu na pretekoch série Cart. Museli mu po nej amputovať obe nohy. Neskôr sa z neho stal reprezentant v handbikoch, na paralympijských hrách v rokoch 2012 a 2016 získal dokopy štyri zlaté medaily. Informovala agentúra DPA.

Viac o téme: Alessandro Zanardi
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP Photo/Mauro Pimentel
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy