Šoumen Ricciardo sa stavil aj so svojim novým šéfom: Postav sa na pódium a...

Daniel RicciardoDaniel Ricciardo Zdroj: SITA/AP/Claude Paris

LONDÝN - Pilot formuly 1 Daniel Ricciardo pokračuje v tradícii uzatvárania stávok so svojimi nadriadenými. Austrálsky jazdec sa dohovoril so šéfom McLarenu Zakom Brownom, že ak sa v tejto sezóne prebojuje na stupne víťazov, bude sa môcť previezť v ikonickom vozidle Chevrolet Monte Carlo, s ktorým jazdil v roku 1984 sériu NASCAR sedemnásobný šampión Dale Earnhardt starší.

"Postav sa na pódium a tá jazda je tvoja, Daniel Ricciardo," napísal na Twitter Brown. Tridsaťjedenročný rodák z Perthu patrí k veľkým fanúšikom americkej motoristickej legendy, ktorá zahynula v roku 2001 pri nehode v poslednom kole pretekov 500 míľ Daytony. Rovnako ako Earnhardt aj Ricciardo jazdí s číslom 3. Ešte v minulých týždňoch žartoval, že by mohol s výkonným riaditeľom McLarenu hrať o jedno z áut z jeho súkromnej zbierky, nakoniec však zostalo "len" pri jazde v špeciálu, s ktorým slávny pilot obsadil pred 37 rokmi osemkrát stupne víťazov.

 

 

Ricciardo, ktorý sa preslávil v F1 aj svojím rituálom "shoe", pri ktorom pije na stupňoch víťazov šampanské zo svojej topánky, sa stavil aj v minulej sezóne v Renaulte. S vtedajším šéfom Cyrilom Abiteboulom sa hecoval, že sa v prípade umiestnenia na stupňoch víťazov nechá francúzsky funkcionár potetovať. Napriek tomu, že potom Ricciardo skončil dvakrát tretí, Abiteboul, ktorý bol pred sezónou z tímu odvolaný, doteraz stávku nedodržal.

V úvodnej Veľkej cene Bahrajnu došiel Ricciardo siedmy so stratou minúty a šiestich sekúnd na víťazného Lewisa Hamiltona. Ďalšie preteky sú v pláne 18. apríla.

Viac o téme: Daniel Ricciardo Stávka
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy