Totálna katastrofa, Vettel pod paľbou kritiky: Ostrý odkaz Schumachera!

Sebastian VettelSebastian Vettel Zdroj: SITA/AP/Kamran Jebreili

VIEDEŇ - Štvornásobný šampión formuly 1 Sebastian Vettel sa stal hneď v úvode sezóny terčom kritiky. Nemecký jazdec, ktorý pred jej začiatkom prestúpil z Ferrari do Aston Martinu, začal nové angažmán 15. miestom vo Veľkej cene Bahrajnu a potom, čo si posťažoval, že sa vo vozidle "necítil ako doma", vyvolal u svojich krajanov nepriaznivú reakciu.

"Myslím, že toto fňukanie by už malo skončiť. Nikoho to nezaujíma," nechal sa napríklad počuť pre Sport1.de.bývalý pretekár Ralf Schumacher.

Vettel, ktorý vlani stál len raz na stupňoch víťazov a zažil po konečnom 13. mieste jednu z najhorších sezón, zvažoval aj koniec kariéry. Nakoniec sa ale nechal zlákať novým projektom multimilionára Lawrenca Strolla, ktorý vrátil slávnu značku Aston Martin do F1 po 61 rokoch.

Začiatok v novom prostredí však skúsenému Nemcovi nevyšiel. V Bahrajne dostal penalizáciu za kolíziu s Estebanom Oconom, došiel ďaleko od bodovaných priečok a navyše mal aj problémy v kvalifikácii. Nedostal sa ani do druhej časti. Kvôli porušeniu žltých vlajok dokonca štartoval až na konci. Výkonnostný rozdiel ešte viac umocnil jeho tímový kolega Lance Stroll, ktorý došiel na bodovanej desiatej priečke.

Sebastian Vettel Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Kamran Jebreili

"Sebastiana je mi ľúto. S jeho vozidlom je určite problém a bude to chcieť čas, než sa všetko spraví. Avšak tieto ponosy nikoho nezaujímajú. Navyše sme v efjednotke a on si rovnako príde na veľa peňazí. Je to skúsený pretekár a niekoľkonásobný majster sveta. Aj keď Aston Martin nevyzerá ako víťazné auto, musí sa teraz hlavne upokojiť, sadnúť si so svojím parťákom a to ďalšie príde časom," radil mu Schumacher.

Mal si dať rok pauzu

Skúsený Vettel naposledy v šampionáte dominoval v roku 2013 s monopostom Red Bull. Po odchode do Ferrari však nedokázal zastaviť v priamej bitke o titul Lewisa Hamiltona z Mercedesu a experti mu vytýkali, že v kľúčových momentoch robil veľké množstvo chýb. Na to teraz upozornil aj bývalý jazdec Gerhard Berger, ktorý podotkol, že "Sebastian nemá rád tlak."

"Myslím, že toto fňukanie by už malo skončiť. Nikoho to nezaujíma."

Aj preto jeho kontinuálne pokračovanie vo formule 1 niektorých funkcionárov prekvapilo. "Môj názor, ktorý som hovoril už skôr, je, že si mal dať rok pauzu, prebrať si to a spýtať sa sám seba, čo chce," uviedol v rozhovore pre Formel1.de napríklad jeho bývalý šéf a konzultant Red Bullu Helmut Marko. "Verím, že v budúcom roku by mal v F1 veľa možností. Lenže to neurobil a teraz sedí v Aston Martine, ktorý má podobné problémy ako Mercedes," narážal Marko na konštrukciu nižšieho sklonu vozidla, ktorý bude musieť Aston Martin počas sezóny čo najviac eliminovať.

Viac o téme: Sebastian Vettel Aston Martin
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy