VIDEO Dokument o Schumacherovi uzrel svetlo sveta: Michael je iný, ale stále je tu

Michael SchumacherMichael Schumacher Zdroj: SITA/AP

BRATISLAVA - Manželka sedemnásobného majstra sveta Corinna Schumacherová v dokumente pre Netflix tvrdí, že jej slávny manžel Michael je "iný, ale stále je tu". Rodina sedemnásobného majstra sveta formuly 1 v takmer dvojhodinovom filme, ktorý odpremiéroval 15. septembra, prvýkrát prehovorila o dobe po nešťastnej nehode na lyžiach v decembri roku 2013, pri ktorej si Schumacher vážne poranil mozog.

Teraz päťdesiatdvaročný Schumacher sa vážne zranil 29. decembra 2013 pri lyžovaní vo francúzskych Alpách. Napriek tomu, že mal prilbu, si pri páde vážne poškodil mozog a bol niekoľko dní v ohrození života. "Nikdy som bohu nevyčítala, prečo sa to stalo. Bola to jednoducho skutočná smola. Väčšiu smolu snáď človek v živote mať nemôže," hovorí Schumacherová, ktorej manžel sa vážne zranil rok po definitívnom konci kariéry.

K jeho presnému zdravotnému stavu púšťa rodina na verejnosť len veľmi málo informácií, čo nezmenil ani dokument Netflixu. "'Súkromie je súkromné', ako vždy hovoril. Je pre mňa veľmi dôležité, aby si stále užíval čo najviac svoj súkromný život. Michael nás vždy chránil a teraz my chránime Michaela," povedala Schumacherová, ktorá má s legendou F1 dve deti: dvadsaťštyriročnú Ginu-Mariu a o dva roky mladšieho Micka, ktorý ide v otcových šľapajách a tento rok debutuje v šampionáte v tíme Haas.

Corinna Schumacher so synom Galéria fotiek (2) Zdroj: Profimedia - Frank Rumpenhorst/dpa

"Samozrejme, že mi Michael každý deň chýba. A nielen mne, ale aj deťom, rodine, svojmu otcovi, všetkým, ktorí sú okolo neho. Všetkým Michael chýba. Ale on tu je, inak, ale je tu, a to nám všetkým dodáva silu," tvrdí vo filme so slzami v očiach manželka jedného z najlepších pilotov histórie F1.

"Stále mi každý deň ukazuje, ako je silný. Žijeme spoločne doma, rehabilituje, robíme všetko, čo sa dá, aby sa Michael cítil dobre. A aby jednoducho cítil svoju rodinu, svoje puto," hovorí Schumacherová v dokumente.

Viac o téme: Michael Schumacher Corinna Schumacherová
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK, športky
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy