Skúsený Ecclestone si myslí, že Hamilton skončí: Masi si mohol ušetriť ťažkosti, keby...

Bernie EcclestoneBernie Ecclestone Zdroj: SITA

LONDÝN - Bývalý šéf seriálu formule 1 Bernie Ecclestone sa domnieva, že sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton po kontroverznom závere uplynulej sezóny ukončí kariéru. Čoskoro tridsaťsedemročný britský jazdec prišiel o rekordný ôsmy titul po tom, čo ho v poslednom kole záverečnej Veľkej ceny Abú Zabí predbehol jeho rival Holanďan Max Verstappen.

"Neviem to, ale myslím, že sa nevráti. Jeho sklamanie je príliš veľké a je to pochopiteľné. Má sedem titulov ako Michael Schumacher a bolo by na čase, aby sa pustil do svojho sna a začal podnikať v móde," povedal Ecclestone v rozhovore pre švajčiarsky Blick.

S Hamiltonom, ktorý má v tíme Mercedes zmluvu ešte na dva roky, od pretekov v Abú Zabí, ktoré sa išli 12. decembra, ešte nehovoril. "Pred pár dňami som sa bavil s jeho otcom. Bolo mi hneď jasné, že mi k budúcnosti svojho syna nič nepovie. Takže sme sa rozprávali o biznise," uviedol 91-ročný Brit, skorší dlhoročný promotér F1, ktorý jej vedenie opustil pred piatimi rokmi.

Lewis Hamilton Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Kamran Jebreili

Ešte päť kôl pred koncom pretekov v Abú Zabí mal Hamilton pred Verstappenom náskok jedenástich sekúnd a mieril za titulom. Po havárii Nicholasa Latifiho a vyjdení safety caru však holandský pilot nasadil novú sadu pneumatík a vďaka mnohým kontroverzným rozhodnutiam riaditeľstva pretekov sa dostal za Hamiltona, ktorého v záverečnom kole predbehol. Mercedes so svojimi protestmi po pretekoch neuspel.

"V posledných kolách sa toho veľa pokazilo. Riaditeľ pretekov Masi si mohol ušetriť dosť ťažkostí, keby po Latifiho havárii okamžite zastavil preteky s červenou vlajkou. Potom by posledné tri kolá bolo superfinále medzi Maxom a Lewisom," myslí si Ecclestone.

Viac o téme: Bernie Ecclestone Lewis Hamilton
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy