VIDEO Mick Schumacher vystrašil všetkých: Desivá nehoda prerušila kvalifikáciu na VC Saudskej Arábie!

Nehoda Micka Schumachera prerušila kvalifikáciu na Veľkú cenu Saudskej Arábie F1Nehoda Micka Schumachera prerušila kvalifikáciu na Veľkú cenu Saudskej Arábie F1 Zdroj: Profimedia

DŽIDDA - Nemecký jazdec Mick Schumacher sa po ťažkej nehode v kvalifikácii na Veľkú cenu Saudskej Arábie nedeľných pretekov nezúčastní. Informoval o tom jeho tím Haas, ktorý nastúpi len s druhým pilotom Kevinom Magnussenom. Dvadsaťtriročný Schumacher bol po havárii pri vedomí a pred leteckým transportom do nemocnice k ďalšiemu kontrolnému vyšetreniu sa zdal byť fyzicky v poriadku.

"Vo svetle dnešnej kvalifikačnej nehody sa Mick Schumacher nezúčastní zajtrajšej GP Saudskej Arábie. Aby sme predišli všetkým pochybnostiam, pôjdeme len s jedným vozidlom," uviedli zástupcovia tímu na twitteri. 

Syn sedemnásobného svetového šampióna Michaela Schumachera dostal na úzkej trati v Džidde v priebehu druhej časti kvalifikácie pri nájazde na obrubník v 12. zákrute šmyk a narazil v rýchlosti cez 250 kilometrov za hodinu bokom do bariéry. Z vozidla ho museli vyslobodiť zdravotníci, podľa ktorých bol po nehode pri vedomí. Kvalifikácia bola na niekoľko desiatok minút prerušená.

"Mick je po fyzickej stránke v dobrom stave, ale bude transportovaný helikoptérou do nemocnice na ďalšie kontrolné vyšetrenie," uviedol tím na twitteri. Podľa tímových zástupcov hovoril Schumacher pred cestou aj po telefóne so svojou matkou Corinnou.

„Priebežne som ju o všetkom informoval. Mick nemá žiadne viditeľné zranenia, ale je potrebné urobiť ďalšie skeny, aby sme sa uistili, či sa na ňom náraz nejako nepodpísal. Pri nehode sa poškodilo aj komunikačné zariadenie, takže sme spočiatku nič nevedeli. Následne nás ale informovali, že je pri vedomí," povedal BBC tímový šéf Günther Steiner.

Syn sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumachera skončil v úvodnej GP v Bahrajne jedenásty, čo je jeho doterajšie najlepšie umiestnenie v F1. Na trati v Džidde bojoval o premiérový postup do záverečnej časti kvalifikácie. Po nehode bol klasifikovaný na 14. mieste. V prvej časti kvalifikácie havaroval aj Nicholas Latifi z Williamsu. Schumacherov tímový kolega Magnussen odštartuje do pretekov z desiatej priečky.

Skončil aj Hamilton

V kvalifikácii nepokračoval ani sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton, ktorý nečakane v úvodnej časti kvalifikácie vypadol a skončil šestnásty. Britský jazdec Mercedesu sa naposledy neprebojoval do druhej časti v novembri 2017, keď v GP Brazílie havaroval.

Viac o téme: Michael Schumacher Mick Schumacher Haas Veľká cena Saudskej Arábie F1
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy