VIDEO Hororové momenty na Veľkej cene Monaka: Schumacher totálne zdemoloval formulu!

Mick Schumacher zdemoloval svoj monopost, ale našťastie vyviazol bez zraneníMick Schumacher zdemoloval svoj monopost, ale našťastie vyviazol bez zranení Zdroj: SITA/AP/Christian Bruna

MONTE CARLO - Dažďom ovplyvnenú Veľkú cenu Monaka vozidiel formuly 1 vyhral Sergio Pérez z Red Bullu. Mexický pretekár zvíťazil po odkladoch a vypršaní trojhodinového limitu pred Španielom Carlosom Sainzom z Ferrari a svojím tímovým kolegom Maxom Verstappenom.

Preteky ulicami Monte Carla boli dvakrát prerušené. Najprv v úvode kvôli hustému dažďu a potom v 30. kole po desivej nehode Micka Schumachera. Nemecký pretekár dostal šmyk, viackrát sa otočil a po náraze do bariéry sa jeho monopost roztrhol na dve časti. Schumacher vyviazol bez zranenia. Nestihlo sa však odjazdiť plánovaných 78 kôl a závod bol po troch hodinách ukončený.

Tridsaťdvaročný Pérez vyhral tretie preteky v kariére a prvé v tejto sezóne. V Monaku uspel prvýkrát a upevnil si tretiu priečku v MS. Hoci štartoval z tretej pozície, využil lepšie načasovaných zastávok v boxoch. Red Bull získal štvrté víťazstvo za sebou, v minulých troch pretekoch vládol Verstappen.

Viac o téme: Mick Schumacher Haas
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: YouTube
  • Zdroj: ČTK, TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy