Medailová žatva našich slalomárok: Mintálová a Paňková si vypádlovali zlato!

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová Zdroj: TASR/Michal Svítok

IVREA - Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová vybojovala zlatú medailu v K1 na MSJ v kategórii do 23 rokov. V piatkovom finále v talianskom stredisku Ivrea predviedla čistú jazdu a pred striebornou Francúzkou Emmou Vuittonovou zvíťazila s náskokom 3,04 sekundy. Tretiu priečku obsadila Monica Doriová Vilarrublová z Andorry (+3,10 s).

Mintálová predviedla suverénne výkony, keď triumfovala v 1. kvalifikačnom kole aj vo finále. V semifinále bola tretia najrýchlejšia, keď doplatila na dvojsekundovú penalizáciu za dotyk na osemnástej bránke. Pre 23-ročnú Slovenku je titul z juniorského svetového šampionátu ďalší úspech v krátkom období, ktorým nadviazala na zlato z ME v Liptovskom Mikuláši.

Paňková získala zlato v C1 junioriek

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková získala zlatú medailu v C1 na MSJ v kategórii junioriek. V piatkovom finále v talianskom stredisku Ivrea triumfovala s náskokom 3,74 sekundy pred Španielkou Norou Lopezovou, tretia skončila Nemka Lucie Krechová (+5,24).

Paňková bola v kvalifikácii druhá a v piatkovom semifinále tretia, no finále jej vyšlo skvele. Na oboch medzičasoch zaostávala o vyše dve sekundy, na 14. bránke urobila svoju jedinú chybu, no záver zvládla bravúrne. Paňková získala v Ivrei svoj druhý cenný kov po bronze s družstvom junioriek v C1.

"Bolo to skutočne náročné, lebo sa už asi šesť dní potýkam s nejakou chorobou. Stále som nejaká nachladnutá, chvalabohu, covid to nie je. Fakt sa necítim vôbec dobre. O tom som šťastnejšia, že som predviedla relatívne dobrú jazdu, mohlo to byť trochu lepšie v tej poslednej pasáži, tam som sa chytila dosť nízko, sily tam už navyše neboli. Ale som z toho neskutočne šťastná," uviedla v rozhovore pre canoe.sk.
      
MSJ v Ivrei
Finále K1 žien do 23 rokov: 1. Eliška MINTÁLOVÁ (SR) 90,51 s (0), 2. Emma Vuittonová (Fr.) +3,04 (0), 3. Monica Doriová Villarublová (And.) +3,10 (0)

Krajči skončil piaty vo finále C1, Štaffen šiesty

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Samuel Krajči obsadil piate miesto v C1 na MSJ v kategórii do 23 rokov. V piatkovom finále v talianskej Ivrei predviedol čistú jazdu a za víťazným Austrálčanom Markom Crosbeem zaostal v cieli o 3,20 sekundy.

Ďalšie dve medailové stupne obsadili českí reprezentanti, druhý skončil Michal Urban (+0,35), tretí Lukáš Kratochvíl (+0,74). Na šiestej priečke sa umiestnil druhý slovenský kanoista Dávid Štaffen. Víťaz 1. kvalifikačného kola i semifinále mal nakročené na triumf, ešte na druhom medzičase viedol, ale chyba na 18. bránka ho stála úspech.

Viac o téme: Vodný slalom K1 Eliška Mintálová Zuzana Paňková
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy