Prekvapil všetkých: Hamilton, Verstappen, Schumacher a ďalší reagujú na šokujúci koniec Vettela!

Sebastian VettelSebastian Vettel Zdroj: SITA/AP/Sergei Grits

BUDAPEŠŤ - Oznámenie nemeckého pilota F1 Sebastiana Vettela o konci kariéry spustilo medzi pretekármi vlnu uznanlivých reakcií, medzi ktorými nechýbajú ani odkazy sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona či súčasného šampióna Maxa Verstappena.

"Seb, bolo mi cťou nazývať ťa súper a ešte väčšou hovoriť ti priateľ môj," uviedol Hamilton na Twitteri.

Vettel vo štvrtok oznámil, že prebiehajúca sezóna 2022 je pre neho posledná v kariére. V rokoch 2010-2013 získal vo farbách tímu Red Bull štyri tituly majstra sveta, následne sa presunul do Ferrari a v súčasnosti druhú sezónu jazdí za Aston Martin. V historickom poradí je s 53 víťazstvami na veľkých cenách na treťom mieste za Nemcom Michaelom Schumacherom (91) a Hamiltonom. "Vždy je cieľ opustiť tento šport ako úspešný. Nepochybujem o tom, že čokoľvek ďalšie bude pre teba opäť vzrušujúce, zmysluplné a obohacujúce," poznamenal Hamilton.

Skvelý ambasádor tohto športu

Aj Schumacherov syn Mick, ktorý v sezóne 2022 jazdí v tíme Haas, uznal výnimočnosť kariéry svojho krajana: "Je skvelý ambasádor tohto športu. Som smutný, že odchádzaš, ale zároveň sa teším na novú etapu tvojho života. Stále si pre mňa dôležitý človek a ďakujem ti za naše priateľstvo."

Vettel dosiahol zatiaľ posledné víťazstvo na Veľkej cene Singapuru v roku 2019, keď pôsobil vo Ferrari. V prebiehajúcej sezóne 2022 dosiahol maximum v Azerbajdžane, keď finišoval šiesty. Po jeho ústupe z boja o popredné priečky sa do popredia okrem Hamiltona dostal aj Holanďan Max Verstappen, ktorý získal v sezóne 2021 majstrovský titul a aj v prebiehajúcom ročníku je líder priebežného poradia. Ani on neskrýval rešpekt voči 35-ročnému Vettelovi. "V tomto športe toho dosiahol toľko, že je pochopiteľné, že odchádza," poznamenal Verstappen.

Viac o téme: Sebastian Vettel Lewis Hamilton Max Verstappen Mick Schumacher
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy