David Coulthard včera navštívil Slovensko: Čo zažil, s kým sa stretol a ako sa mu tu páčilo?

David Coulthard počas EisKing Tour na SlovenskuDavid Coulthard počas EisKing Tour na Slovensku Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

BRATISLAVA - Legenda F1, David Coulthard, včera potešila všetkých fanúšikov F1 a nadšencov športu svojou návštevou Bratislavy, počas ktorej stihol hneď niekoľko aktivít. Počnúc rozhovormi s médiami, stretnutiami s influencermi v Kart One Arena, až po znamenitú šou so Števom Eiselem na EisKing Tour.

David vo Formule 1 pretekal prakticky pätnásť sezón. Po Williamse a McLarene sa stal jednou z hlavných tvárí vtedy nového tímu Red Bull Racing. Pretekanie mal v láske odmalička a ostal pri ňom, aj keď už nesedel v monoposte.

Dodnes má veľmi veľa priaznivcov, a aj preto, že ho ľudia mohli vidieť jazdiť v monoposte priamo tu u nás v roku 2007 a zahral si hlavnú rolu v epickom videu From Castle to Castle o 14 rokov neskôr, má v srdciach slovenských fanúšikov F1 špeciálne miesto.

David Coulthard počas EisKing Galéria fotiek (2) Zdroj: Filip Nagy/Red Bull Content Pool

Práve momenty, akými bolo otvorenie Sitiny či natáčanie videa From castle to castle mu pripomenulo, aké to bolo byť jazdcom Formuly 1 a nostalgicky sa tak vrátiť do týchto čias. Ako sám dodal, je to niečo, za čo je nesmierne vďačný.

"Red Bull Racing je neuveriteľne lojálny ku športovcom, ktorí zohrali úlohu pri budovaní ich úspechu. Stále cítim pocit hrdosti keď vidím, ako sa tímu darí," vyjadril sa David Coulthard.

Ako jeden z prvých, ktorí jazdili za Red Bull, nám priblížil aj svoje začiatky v tíme. "Pred podpisom kontraktu som mal tú česť sa stretnúť s Dietrichom Mateschitzom. Chcel som jasne porozumieť jeho cieľom a motiváciám. Vtedy ma úplne dostalo jeho odhodlanie a prístup, ktorý som pred tým inde nevidel, a to s celým tímom ostalo až do dnes."

A čo jeho vzťah ku Slovensku?

"Môžem len povedať, že na Slovensku vládne skvelá energia. Ľudia sú milí a priateľskí, a možno aj práve preto sa tu zakaždým cítim veľmi dobre," okomentoval David.

Po rozhovoroch sa David presunul do Kart One arény, kde na  jeho rady už čakalo 15 jazdcov, medzi ktorými nechýbala napríklad Zuzka Vráblová, niekoľkonásobná majsterka sveta vo wake-skatingu, obľúbený mladý herec Oliver Oswald, herec a hudobník Matúš „Yael“ Kolarovský, televízne známa dvojka Xénia Gregušová a Lukáš Stanislav, či streamer Donato, ktorý si z pretekov napokon aj odniesol prvé miesto, spolu s podpísanou trofejou od Davida. Tak to je už niečo!

A to už sa DC presúva ďalej do Starej Tržnice, kde ho už napäto očakávali davy fanúšikov spoločne so Števom Eiselem a Josefom Králom, počnúc monopostom Red Bull Racing RB18, ktorý sa vynímal na pódiu. Počas obľúbenej šou EisKing prezradil množstvo zákulisných informácií z kolotoča F1, svoje predikcie, a nechýbali ani vtipné momenty, ktorými sa pobavila celá Stará Tržnica.

Celý záznam z Eiskingu nájdete na tomto odkaze.

Viac o Davidovi Coulthardovi:
David je na Slovensku už po štvrtý krát! Prvýkrát v roku 1997 spolu s Mikom Hakkinenom, pokračoval rokom 2007 – pri otvorení tunelu Sitina, na ktorý si úsmevne zaspomínal aj počas včerajška. Šlo totiž o jediný moment, kedy na monopost Red Bull Racing prechádzal tunelom.

A jeho tretia návšteva bola vskutku neprehliadnuteľná! Azda nikomu neušla jeho návšteva v roku 2021 počas natáčania videa Red Bull Racing From castle to castle (www.redbull.sk/f1)

Za zmienku určite stojí aj nedávny launch jeho iniciatívny "More than equal", ktorej cieľom je nájsť pilotku F1 (https://www.morethanequal.com/about-us).

Viac o téme: Red Bull David Coulthard EisKing
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: Športky
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy