Tento muž má nahradiť Vasseura: Alfa Romeo predstavilo nového šéfa tímu

Vľavo nový šéf tímu Alfa Romeo Alessandro Alunni Bravi Vľavo nový šéf tímu Alfa Romeo Alessandro Alunni Bravi Zdroj: Profimedia

BERLÍN - Novým hlavným zástupcom tímu F1 Alfa Romeo sa po odchode Francúza Frederica Vasseura do Ferrari stal Alessandro Alunni Bravi. Talian bude zastávať funkciu vedúceho tímu a počas pretekárskych víkendov i mimo nich bude za stajňu verejne vystupovať.

Vymenovanie predstavuje jednu z prvých veľkých úloh, ktoré po príchode urobil nový generálny riaditeľ skupiny Sauber Andreas Seidl.

"Som rád, že môžem potvrdiť vymenovanie Alessandra Alunniho Braviho do úlohy zástupcu tímu. Jeho obrovské skúsenosti v motoristickom športe ho vybavili všetkými nástrojmi, ktoré sú potrebné k úspechu.

Jeho dôverná znalosť tímu, ktorého súčasťou je už viac ako päť rokov, zabezpečí stabilitu a kontinuitu v našom napredovaní," citovala Seidla agentúra DPA.

Sauber vstúpi do novej sezóny F1 ešte pod menom Alfa Romeo, dohoda platí do konca roka 2023. Náhradou bude Audi, ktoré do súťaže vstúpi v roku 2026.

Viac o téme: Alfa Romeo Alessandro Alunni Bravi Andreas Seidl
  • Autor: © Zoznam/
  • Twitter/Alfa Romeo F1 Team ORLEN
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy