VIDEO Hlasy finalistiek po wimbledonskom debakli pre Serenu: Simona hrala ako z inej galaxie!

Simona Halepová a Serena Williamsová s finálovými trofejamiSimona Halepová a Serena Williamsová s finálovými trofejami Zdroj: SITA/AP - Ben Curtis

WIMBLEDON - Rumunská tenistka Simona Halepová sa teší z prvého triumfu na Wimbledone. Turnajová sedmička si v sobotňajšom finále dvojhry žien na londýnskej tráve nečakane ľahko poradila so 7-násobnou šampiónkou tohto podujatia Američankou Serenou Williamsovou 6:2, 6:2. Krátke a jednoznačné finále trvalo iba 55 minút a víťazka v ňom popri 13 víťazných úderoch urobila iba 3 nevynútené chyby.

Halepová využila štyri z piatich brejkových príležitostí a svojej slávnej súperke nedovolila počas celého zápasu nadýchnuť sa k lepšiemu výkonu. Serena nevyužila ďalšiu možnosť na zisk 24. grandslamového titulu a vyrovnanie historického rekordu Austrálčanky Margaret Courtovej. S. Williamsová neuspela vo finále Wimbledonu ani pred rokom, keď nestačila na Nemku Angelique Kerberovú /3:6, 3:6/.

"Simona hrala vo finále neuveriteľne, ako z inej galaxie. Klobúk dolu pred jej výkonom, dnes som na ňu nemala nárok. Som rada, že som si mohla opäť zahrať wimbledonské finále. Ďakujem mojim trénerom a členom rodiny. Dúfam, že o rok sa sem opäť vrátim," uviedla Serena Williamsová v prvej televíznej reakcii.

"Ďakujem Serene za zápas aj gratuláciu. Veľmi si to vážim ako aj tento moment, že som sa stala wimbledonskou víťazkou. Tvrdo som pracovala na tom, aby som získala wimbledonský titul. Ďakujem celej mojej lóži a mojim rodičom za to, že sa prišli osobne pozrieť na finálový zápas. Veľká vďaka patrí aj môjmu bývalému trénerovi Darrenovi Cahillovi, bez ktorého by som tu teraz nestála s wimbledonskou trofejou. Vďaka nemu som lepšia hráčka. Ďakujem aj Rumunsku a všetkým fanúšikom, ktorí ma povzbudzujú na každom turnaji. Možno to tak dnes na kurte nevyzeralo, no pred zápasom som mala poriadne nervy a bolesti žalúdka. Snažila som sa však dať emócie bokom a na dvorec som išla s cieľom vydať zo seba maximum. Pred začiatkom turnaja som si v šatni hovorila, že keby som vyhrala celý turnaj, mala by som aspoň doživotné členstvo v All England Clube. Teraz sa mi to splnilo. Musela som na mojej hre veľa zmeniť, aby som začala vyhrávať zápasy na tráve. Teraz dokážem hrať agresívne a zabíjať loptičky," uviedla Halepová vo svojom príhovore.

Halepová získala druhý grandslamový titul a celkovo devätnásty na hlavnom ženskom profiokrihu. Víťazka Roland Garros spred roka sa na tráve All England Clubu dostala do životnej formy. Až dosiaľ odchádzala z tohto netuctového turnaja iba s jednou semifinálovou (2014) a dvoma štvrťfinálovými účasťami (2016, 2017). Bývalej svetovej jednotke spôsobila najväčšie problémy v 2. kole krajanka Mihaela Buzarnescová, s ktorou bojovala v troch setoch. V ďalších zápasoch už bola Halepová suverénna a vyradila aj najväčšie prekvapenie turnaja, 15-ročnú Američanku Cori Gauffovú.

Simona Halepová s víťaznou Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP - Ben Curtis

Viac o téme: Serena Williamsová Simona Halepová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Ben Curtis; VIDEO: Wimbledon
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy