Nadal sa rozhoduje o štarte na Australian Open: Nehrám pre peniaze alebo len pre zábavu, ale...

Španielsky tenista Rafael NadalŠpanielsky tenista Rafael Nadal Zdroj: SITA/AP/Nick Wass)

ABÚ ZABÍ - Bývalý prvý tenista sveta Rafael Nadal sa zatiaľ nerozhodol, či bude štartovať na Australian Open. Uviedol to na exhibičnom turnaji v Abú Zabí, kde sa vrátil na kurty po štvormesačnej pauze zavinenej zranením.

Tridsaťpäťročný Nadal naposledy hral v auguste, potom liečil zranenú nohu. V minulej sezóne kvôli zdravotným problémom prišiel okrem iného o Wimbledon, US Open a olympijské hry v Tokiu.

Pri návrate v Abú Zabí prehral oba zápasy s Andym Murraym ​​a Denisom Shapovalovom. "Chcem do Austrálie odcestovať, ale ešte nie som na sto percent rozhodnutý," citovala Nadala agentúra Reuters.

Musí sa poradiť s tímom

"Musím sa poradiť s tímom. Od posledného zápasu to bola dlhá pauza. Počítam s tým, že to bude zložité. Bohužiaľ som si tým už v kariére prešiel niekoľkokrát. Musím trénovať a keď budem zdravý, tak sa vrátim," vyhlásil.

Nadal, ktorému v poradí ATP patrí šieste miesto, je presvedčený, že aj po dlhotrvajúcich problémoch stále má na to, merať sa s najlepšími. "Nehrám pre peniaze alebo len pre zábavu," povedal. "Mám nejaké ciele a chcem ich splniť. Alebo aspoň sa o to chcem pokúsiť a mať z toho radosť. Keď sa to nepodarí, nič sa nedeje. Ale motiváciu a vášeň stále mám," vyhlásil Nadal.

Viac o téme: Rafael Nadal
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy