Rozlúčka na domácej pôde: Bývalá svetová jednotka a víťazka US Open zavesí raketu na klinec

Samantha StosurováSamantha Stosurová Zdroj: SITA

MELBOURNE - Víťazka US Open z roku 2011 a bývalá svetová jednotka vo štvorhre Samantha Stosurová ukončí po nadchádzajúcom Australian Open tenisovú kariéru. Tridsaťosemročná Austrálčanka to dva dni pred štartom úvodného grandslamu sezóny oznámila na instagrame.

Vlani na Australian Open sa Stosurová rozlúčila s dvojhrou a venovala sa už len deblovým súťažiam. Teraz dá tenisu zbohom úplne. V dámskej štvorhre sa predstaví po boku Francúzky Alizé Cornetovej a mix bude hrať s krajanom Matthewom Ebdenom.

V Melbourne Parku debutovala už pred 21 rokmi. "Som rada a vďačná, že môžem skončiť na mojom obľúbenom grandslame - tom domácom. Pred domácimi fanúšikmi, priateľmi a rodinou," uviedla Stosurová.

"Teším sa, že ešte naposledy nastúpim na kurt pred tými úžasnými fanúšikmi, kvôli ktorým hrám a milujem tento šport," dodala víťazka deviatich turnajov WTA vo dvojhre a 28 vo štvorhre.

 

Najväčší úspech zažila v roku 2011, keď vo finále US Open porazila Američanku Serenu Williamsovú. Ďalších sedem grandslamových titulov vybojovala vo štvorhrách. V debli vyhrala aj dvakrát Turnaj majsteriek.

Viac o téme: Samantha Stosurová
  • Autor: © Zoznam/
  • Instagram/Samantha Stosurová
  • Zdroj: ČTK
Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy