Dva týždne parádneho tenisu: Australian Open sledoval rekordný počet divákov

Srbský tenista Novak Djokovič s trofejou pre víťaza Australian OpenSrbský tenista Novak Djokovič s trofejou pre víťaza Australian Open Zdroj: SITA/AP/Ng Han Guan

MELBOURNE - Nedávno skončený tenisový Australian Open navštívilo rekordných 902 312 divákov. Turnaj v Melbourne sa tak stal najsledovanejším grandslamom v histórii.

Australian Open prekonalo vlastné maximum z roku 2020, keď na zápasy dorazilo 812 174 fanúšikov. Wimbledon vlani na tribúnach sledovalo 515 164 divákov, French Open 613 500 a US Open 776 120.

Tento rok na zápasy hlavnej časti turnaja do Melbourne zavítalo 839 192. Spolu s kvalifikáciou, ktorú navštívilo vyše 60-tisíc ľudí, celkový počet narástol na 902 312 priaznivcov.

"Písalo sa, že tenis už nemá poriadne hviezdy, že to bude hrôza. Ale ľudia jednoducho prišli, chceli zábavu a tú tenis ponúka," povedal denníku Melbourne Age šéf austrálskeho tenisového zväzu Craig Tiley.

Na budúci rok si dal za cieľ priviesť na Australian Open vyše milióna fanúšikov. "Tento rok to bol len začiatok. O rok nás čakajú tri týždne ešte veľkolepejšieho divadla," vyhlásil funkcionár.

Viac o téme: Australian Open Craig Tiley
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy