VIDEO Nemci po prehre smútia aj kvôli našim fanúšikom: Chceli sme to vyhrať pre Slovensko

Dominik KahunDominik Kahun Zdroj: TASR/František Iván

KOŠICE - Reprezentanti USA zvíťazili nad hráčmi Nemecka 3:1 v nedeľňajšom popoludňajšom zápase A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta v hokeji a vybojovali si postup do štvrťfinále turnaja. Vzhľadom na výsledok súboja Nemcov s Američanmi slovenskí hokejisti stratili šancu na postup do štvrťfinále. Aj v prípade víťazstva nad Dánskom v záverečnom utorňajšom zápase Slováci získajú maximálne dvanásť bodov a pri rovnosti bodov s Nemeckom by v ich neprospech rozhodol rezultát zo vzájomného duelu (2:3).

hlasy po zápase:

Patrik Kane, kapitán USA: "My sme hrali druhý zápas za dva dni, takže sme vedeli, že na nás v úvode vybehnú, no myslím si, že je pre nás dobré hrať v takýchto zápasoch, pretože sa naučíme vyhrávať. Prišli sme sem, aby sme vyhrávali zápasy. Dylan strelil pre nás veľmi dôležitý gól a Jack pridal v presilovke čerešničku na tortu,."

Dylan Larkin, útočník a strelec víťazného gólu USA: "Splnili sme prvý cieľ. Dnes to bol pre nás veľký zápas, zaujímavá konfrontácia. Nemci hrali veľmi dobre, zachytal im brankár a hnalo ich celé hľadisko. Už pred zápasom s Dánskom sme vedeli, že potrebujeme dve víťazstvá a sme radi, že sme ich dosiahli ešte pred záverečným zápasom s Kanadou."

Moritz Müller, kapitán Nemecka: "Z našej strany to bol dnes dobrý zápas. Daril sa nám prechod do útoku a mali sme aj dobrý pohyb smerom dozadu. Vedeli sme, že Američania sú veľmi nebezpeční v ofenzíve a pripravili sme sa na to. Brankár Niederberger predviedol výborný výkon a 50 minút nás držal v hre o víťazstvo."

Dominik Kahun, útočník Nemecka: "Bolo to super, fanúšikovia boli skvelí, škoda, chceli sme to vyhrať pre Slovensko, chceli sme, aby taktiež postúpili, alebo aspoň ešte mali šancu. Bohužiaľ, nevyšlo to."

Viac o téme: Nemecko Slovensko USA
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/František Iván; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy