Po páde skončila v umelom spánku: Dobré správy pre trojnásobnú svetovú majsterku!

Amy PietersováAmy Pietersová Zdroj: Profimedia

ALICANTE - Holandskú cyklistku Amy Pietersovú, ktorá je po páde v tréningu už dva týždne v umelom spánku, dnes prepravia vrtuľníkom zo Španielska do rodnej krajiny. Podľa informácií tímu SD Worx je trojnásobná majsterka sveta v dráhovej disciplíne madison v stabilizovanom stave a dýcha bez pomoci prístrojov.

Pietersová mala nehodu na sústredení v Calpe a s poranením hlavy bola operovaná v nemocnici v Alicante. Možné následky pádu budú lekári podľa holandskej stajne môcť posúdiť až po jej prebudení.

Tridsaťročná cyklistická univerzálka tento rok vybojovala okrem iného holandský titul na ceste. Na dráhe sa stala s Kirsten Wildovou tretíkrát v rade majsteriek sveta v bodovacom závode dvojíc. Predvlani ovládla na cestných majstrovstvách Európy preteky s hromadným štartom a je tiež svetovou šampiónkou v zmiešanej časovke z roku 2019.

Jej nehoda zasiahla množstvo súperiek aj cyklistov. Svetová šampiónka v cyklokrose Lucinda Brandová venovala Pietersové víťazstvo v novoročných pretekoch GP Svena Nyse, po ktoré si došla s nápisom "Amy" na helme.

"Je to ťažké. Vyhrať je fajn, ale viem, že to nie je také dôležité. Stále myslím na ňu a jej rodinu. Dúfam, že im toto dodá silu," povedala holandská pretekárka so slzami v očiach.

Na holandskom šampionáte dráhárov si niekoľko jazdcov pridalo nápis Amy so srdcom uprostred na trikot.

Viac o téme: Amy Pietersová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Twitter/The Cycle Collective
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá