VIDEO Sheffield triumfoval na klasike Brabantský šíp, na pódiu sa robili dodatočné zmeny

Magnus Sheffield víťazí na klasike Brabantský šípMagnus Sheffield víťazí na klasike Brabantský šíp Zdroj: Repro foto Twitter/INEOS Grenadiers

OVERIJSE - Americký cyklista Magnus Sheffield sa stal víťazom 62. ročníka klasiky Brabantský šíp. O 37 sekúnd za ním zaostali druhý Benoit Cosnefroy z AG2R Citroen a tretí ďalší Francúz Warren Barguil z Arkéa Samsic. Ako tretí pôvodne preťal cieľovú čiaru Belgičan Tim Wellens z Lotto Soudal, no pre nebezpečný spôsob jazdy ho dodatočne penalizovali a odsunuli na konečnú 9. priečku.

Devätnásťročný Sheffield zužitkoval početnú výhodu, ktorú jeho tím mal v záverečných kilometroch. Tri kilometre pred cieľom unikol zo sedemčlennej skupiny, keď si jeho súperi viac všímali jeho favorizovanejších tímových kolegov, predovšetkým obhajcu prvenstva Thomasa Pidcocka. Američan si pripísal druhé profesionálne víťazstvo, v sezóne už triumfoval v etape na Okolo Andalúzie.

"Cítil som sa veľmi dobre, mal som v úniku dvoch kolegov a mali sme komfortnú pozíciu. Keď som sa ocitol na špici, tak som to skúsil vydržať až do cieľa a vyšlo to," povedal Sheffield v prvej reakcii na svoj triumf.

Brabantský šíp - 62. ročník (Leuven - Overijse, 205,1 km): 1. Magnus Sheffield (USA/Ineos Grenadiers) 4:53:21 hod, 2. Benoit Cosnefroy (Fr./AG2R Citroen), 3. Warren Barguil (Fr./Arkéa Samsic) obaja +37 s, 4. Ben Turner (V.Brit/Ineos Grenadiers) +40, 5. Thomas Pidcock (V.Brit/Ineos Grenadiers), 6. Remco Evenepoel (Belg./Quick-Step Alpha Vinyl) +41

Viac o téme: Brabantský šíp Magnus Sheffield
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/INEOS Grenadiers
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá