Úžasná správa: Len 16-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc si vybojoval účasť na majstrovstvách sveta v Chile!

Len 16-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc si vybojoval účasť na majstrovstvách sveta v ChileLen 16-ročný cyklista Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc si vybojoval účasť na majstrovstvách sveta v Chile Zdroj: archív tm

BRATISLAVA - Mladý, talentovaný, len 16-ročný slovenský cyklista Tommy Miškolci z tímu Polcster racing z Rajeckých Teplíc opäť ukázal svoj veľký talent v disciplíne pumptrack. Vo svojej premiére v mužskej svetovej kvalifikácii o účasť na MS v Čile, ktoré budú v novembri 2022, ako najmladší zo všetkých 30 účastníkov, obsadil počas víkendu v španielskom mestečku Ainsa úžasné druhé miesto!

Vzrušenie seriálu podujatí pridáva otvorený formát kvalifikačných kôl podobný ako v F1, kde jazdci majú určitý vyhradený čas, aby získali najrýchlejšie kolo. Dráma narastá v posledných minútach, v ktorých jazdci bojujú o čo najlepšie poradie. Účasť na svetový šampionát si zabezpečia z každého seriálu len prví štyria... Pred dvoma týždňami v Taliansku pri prvom štarte medzi seniormi skončil Tommy Miškolci piaty a pri druhom pokuse v Španielsku už obsadil neuveriteľnú striebornú priečku!
V kvalifikácii spomedzi tridsiatich účastníkov skončil tretí a prišla ,,vyraďovačka" posledných osem pretekárov... V záverečnom semifinále vyradil Śpaniela Eduarda Hidalgo Armasa a vo finále ho čakal známy profesionálny bikrosár 25-ročný Francúz Thibault Dupont, bronzový z posledného svetového šampionáte v Lisabone... Vyrovnaný súboj prehral len o chĺpok a strieborná priečka mu vyniesla účasť na svetovom šampionáte v Čile, kde zabojuje o najcennejší dúhový dres!

„Je to veľmi náročná disciplína po fyzickej stránke a navyše musíte mať dobrú techniku i taktiku. Jednoducho si to musíte dobre načasovať a ísť naplno až do samotného konca,“ vyslovil sa mladý 16-ročný Tommy Miškolci z Rajeckých Teplíc, ktorý bol v Śpanielsku stredobodom pozornosti mladých južanských nadšencov a za vybojovanú účasť na svetovom šampionáte si vyslúžil množstvo uznaných slov, dokonca aj od samotného hlavného organizátora podujatí. Mimochodom, po Lisabone v minulom roku oslávia majstrovstvá sveta Red Bull UCI Pump Track svoj 5. ročník v hlavnom meste Čile, kde sa na Santa Fe Bike Bark očakáva 70 najlepších jazdcov z 20 krajín, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovák Tommy Miškolci. Spoločnosť Velosolutions Pumptrack v Santa Fe prezradila, že dráha je v súčasnosti vo výstavbe a organizátori tvrdia, že bude veľkolepá a údajne najväčšia v Latinskej Amerike.

„Mám nesmiernu radosť zo striebra a vybojovanej účasti na svetovom šampionáte medzi profesionálmi. Verím, že sa budem neustále zlepšovať a budem naďalej dobre reprezentovať Slovensko. Chcem poďakovať za veľkú podporu a obetavosť mojich rodičov, ale aj starých rodičov," dodal 16-ročný talentovaný cyklista Tommy Miškolci, ktorý si pravidelne dobíja pozitívnu energiu doma v nádherných kúpeľoch Spa Aphrodite v Rajeckých Tepliciach.

  • Autor: © Zoznam/
Staršie správy

Videá