Conor McGregor má pred sebou ďalšiu výzvu: Hviezdu UFC chce proti sebe rozbehnutý súper!

Conor McGregorConor McGregor Zdroj: SITA/AP/John Locher

BRATISLAVA - Conor McGregor je stále najväčšou hviezdou MMA scény. Najnovšie správy z kuchyne McGregorovcov priniesli nejaké to svetlo do budúcnosti bojovníka a zdá sa, že už v lete by sa na radosť fanúšikov UFC mohol opäť objaviť v klietke a to proti atraktívnemu súperovi.

Po štrnásťmesačnej odmlke sa McGregor (22-4) vrátil vo veľkom štýle, keď mu na zdolanie Donalda Cerroneho stačilo len 40 sekúnd. Po súboji zdôraznil, že v tomto roku chce zostať aktívny a v pláne má minimálne tri zápasy. Prezident UFC Dana White vidí ako jediný možný zápas druhý duel s aktuálnym šampiónom ľahkej váhy Khabibom Nurmagomedovom (28-0), ktorý Írovi vo vzájomnom súboji nedal šancu. Po kontroverznom závere ale tábor Khabiba po odvete až tak netúži a írsky bojovník si zrejme na ňu bude musieť nejaký ten čas počkať.

Conor McGregor a Donald Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP/John Locher

A tak sa schyľuje k inej veľkej výzve. Írsky bojovník by sa už v lete mohol postaviť rozbehnutému Justinovi Gaethjemu, ktorý po tomto zápase údajne túži. MMA expert a komentátor Ariel Helwani poskytol zaujímavé informácie zo zákulisia UFC: "Zápas medzi McGregorom a Gaethjem počas leta je najhorúcejšou možnosťou. Ale všetko sa môže zmeniť, ešte len začíname konať. Gaethje ten zápas chce, a pre Conora duel dáva najväčší zmysel," naznačil vo svojej šou na ESPN.

Bývalý dvojnásobný šampión UFC túži vrátiť Khabibovi krutú porážku, ale podľa dagestánskeho orla si odvetu Conor nezaslúži a vyzýva McGregora k nejakej väčšej výzve, pretože jeho posledný súper bol údajne ľahkým sústom. Súboj o titul by si Ír mohol zaslúžiť zdolaním Gaethjeho, ktorý prehral len dva z 23 zápasov a v ľahkej váhe patrí medzi absolútnu elitu. V súčasnosti je v svetovom rebríčku na štvrtej pozícii, na ktorú zostúpil práve kvôli McGregorovi a práve on bol najpravdepodobnejším adeptom na titulový zápas s dagestánskym orlom. 

Vzájomný súboj elitných bojovníkov sa plánoval už skôr, ale McGregor si poranil ruku. Američan, ktorý si tiež v poslednom dueli poradil s Cerronem, ho obvinil zo strachu a nemá pochýb, že by z klietky práve on odchádzal ako víťaz. Americko-írsky súboj by v každom prípade ponúkol to najlepšie zo súčasného MMA, takže prípadná dohoda by zaručene potešila všetkých fanúšikov bojových športov. 

Justin Gaethje a knokautovaný Galéria fotiek (3) Zdroj: profimedia.sk

Viac o téme: MMA Conor McGregor UFC Justin Gaethje Ariel Helwani
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/John Locher, Profimedia.sk; VIDEO: ESPN
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy