VIDEO Hviezdny Conor McGregor má v rukách opätovné vzkriesenie UFC: Modlím sa za to!

Conor McGregorConor McGregor Zdroj: SITA/AP/John Locher

DUBLIN - Počas celosvetovej pandémie neustále sa šíriaceho nového koronavírusu prežíva každé športové odvetvie mimoriadne náročné chvíle. Výnimkou nie je ani MMA a najprestížnejšia organizácia zmiešaných bojových umení UFC, ktorá bola prinútená zrušiť tri nadchádzajúce podujatia. Kto iný ako ikonický Conor McGregor by mal UFC vytrhnúť z krízy a opäť postaviť na nohy?

Práve ikonický írsky zápasník sa najviac zaslúžil o popularitu MMA. Svojou charizmou a osobnosťou pritiahol pozornosť fanúšikov bojových umení z celého sveta a teraz je na ňom, aby UFC opäť postavil na nohy. Prestížna organizácia totiž kvôli prísnym bezpečnostným opatreniam proti koronavírusu nemôže fanúšikom priniesť sľubované duely. "Po všetkých tých zrušených galavečeroch čaká UFC vzkriesenie. Myslím, že 11. júla privedie organizáciu späť k životu a všetko späť do starých koľají. Modlím sa a som si istý, že aj zvyšok sveta sa modlí za ten zápas," povedal McGregorov tréner Owen Roddy v rozhovore pre ESPN.

Práve o 11. júli sa hovorí ako o najpravdepodobnejšom termíne návratu hviezdneho Íra do klietky. McGregor v úvode kalendárneho roka ukončil ročný oddych, keď za pár sekúnd nekompromisne vybavil Donalda Cerroneho a celý svet MMA sa už nevie dočkať jeho ďalšieho vystúpenia. 

Conor McGregor a Donald Galéria fotiek (10) Zdroj: SITA/AP/John Locher

"Aby som bol úprimný ktokoľvek. Ale viete, je to Justin Gaethje. O ňom sa veľa hovorí a je to výborný zápasník. Chcel by som ten zápas vidieť, vy by ste ho chceli vidieť a celý svet by ho chcel vidieť," dodáva kouč Íra o budúcom možnom súperovi McGregora. Podľa odborníkov Conor ani iné možnosti na výber nemá, ak si chce zaslúžiť titulový boj. 

Írsky zápasník vyhlásil, že by chcel v tomto kalendárnom roku absolvovať minimálne tri súboje a okrem MMA zvažuje aj návrat do boxerského ringu. Predtým by si ale rád vybavil staré účty s Khabibom Nurmagomedovom, ktorý ho v roku 2018 porazil a pozápasové roztržky medzi tímami priniesli škandalózny záver duelu. "Budem späť v klietke veľmi skoro a tiež počítam, že sa vrátim k boxu. Musíte ma sledovať, ale verte mi, že si to fanúšikovia užijú," vyjadril sa nedávno Conor o svojich ďalších plánoch.

"To, čo zápasníci ani fanúšikovia nechcú, je nudný zápas alebo nudná predohra. Ja si užívam každý aspekt zápasenia a moji fanúšikovia si zaslúžia vidieť pravého Conora. Som ochotný sa pobiť s každým, ostatne ako som to už mnohokrát dokázal. Dať vám to, čo chcete," povedal McGregor, čím chcel jasne ukázať, že sa Gaethjemu nevyhýba. Až čas ukáže, či sa tento súboj uskutoční a či UFC bude ešte treba potsaviť na nohy. Prezident Dana White totiž robí všetko pre opätovný reštart, ktorým by mal byť najočakávanejší zápas roka medzi Khabibom Nurmagomedovom a Tonym Fergusonom. Ten je naďalej stanovený na 18. apríla, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa nebude môcť uskutočniť v newyorskom Barclays Center.

Medzi Khabibom Nurmagomedovom a Galéria fotiek (10) Zdroj: Twitter - UFC Europe

Viac o téme: MMA Conor McGregor UFC Justin Gaethje
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/John Locher; VIDEO: ESPN
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy