Do Ruska sa nepôjde! Slováci sa na MS v zápasení predstavia opäť v Belehrade

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov (červený) a Talian Frank Chamizo Marquez na ME v zápaseníSlovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov (červený) a Talian Frank Chamizo Marquez na ME v zápasení Zdroj: TASR/DUNA/MTI- Tibor Illyés

BELEHRAD - Majstrovstvá sveta v zápasení sa budúci rok opäť uskutočnia v Belehrade. Srbská metropola nahradí ruské mesto Krasnojarsk, keďže Medzinárodný olympijský výbor trval na dodržaní sankcií voči Rusku za inváziu na Ukrajinu. V Belehrade sa šampionát konal aj tento rok.

Vedenie Medzinárodnej zápasníckej federácie sa v pondelok stretlo, aby vybrali hostiteľa MS. Okrem Belehradu mali záujem organizovať MS aj USA, Azerbajdžan, Arménsko a Turecko.

Prezident UWW Nenad Lalovič zo Srbska a členovia predsedníctva Rodica Yaksi (Tur.) a Namig Alijev (Azer.) sa hlasovania nezúčastnili pre konflikt záujmov.

Šampionát by sa mal konať od 16. do 24. septembra, ale štart turnaja sa môže posunúť, keďže MS kolidujú v s Ázijskými hrami, ktoré sa majú začať 23. septembra v čínskom Chang-čou.

Na budúcoročnom šampionáte budú môcť zápasníci získať 90 miesteniek OH do Paríža 2024

Viac o téme: MS v zápasení
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy