Dlhoročný novozámocký funkcionár Jozef Mesiarkin podľahol ťažkej chorobe

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: sxc.hu

NOVÉ ZÁMKY - Vo veku 66 rokov zomrel v utorok v Nových Zámkoch po dlhej a ťažkej chorobe jeden z hlavných organizátorov života v tamojšom atletickom klube a predseda Olympijského klubu Nové Zámky Jozef Mesiarkin.

Atletika bola jeho celoživotná láska. Priviedol ho k nej jeho otec, profesor telesnej výchovy a jeden zo zakladateľov organizovanej atletiky v Nových Zámkoch. Najprv sa jej venoval aktívne, po skončení kariéry ako tréner, funkcionár a neúnavný organizátor súťaží. Až do svojej smrti bol podpredsedom AC Nové Zámky. 

Jozef Mesiarkin zostavoval v posledných rokoch ročenky svojho klubu, ktoré aj vďaka jeho precíznej práci patrili k najobsiahlejším a dokumentárne najhodnotnejším na Slovensku. Výrazne prispel k zmapovaniu histórie atletiky v Nových Zámkoch pri spracovávaní publikácie k 40. výročiu vzniku organizovanej atletiky v Nových Zámkoch v roku 1998 a k vydaniu ešte obsiahlejšej publikácie k 50. výročiu. 

V novozámockom atletickom klube pôsobil 51 rokov a prešiel rôznymi funkciami až po predsedu. Jozef Mesiarkin bol jeden zo zakladateľov Olympijského klubu Nové Zámky, až do svojho úmrtia aj jeho predseda. Dlhé roky prezentoval medzi mládežou myšlienky olympizmu aj organizovaním športových súťaží či vedomostných kvízov. Klub fair play Slovenského olympijského výboru (KFP SOV) mu za túto činnosť udelil vlani v júni Diplom KFP SOV za celoživotné pôsobenie v duchu fair play. 

Česť jeho pamiatke!

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Internet
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy