Finišujúca Kuzminová pomohla prekonať Štefkov rekord: Spoločne sme sa podieľali na dobrej veci

Anastasia KuzminováAnastasia Kuzminová Zdroj: TASR – František Iván

KOŠICE - Maratónska štafeta s finišujúcou Anastasiou Kuzminovou symbolicky prekonala slovenský rekord. Zápis Róberta Štefka z roku 1999 vylepšila o viac než šesť minút, no hlavným mottom akcie Podeľme sa! bola pomoc najzraniteľnejším skupinám obyvateľstva.

Unikátne podujatie situované do centra Košíc spojilo snahu o vytvorenie slovenského rekordu s pomocou organizáciám Úsmev ako dar a Oáza - nádej pre nový život, ktoré sa dlhodobo angažujú v otázkach starostlivosti o najohrozenejšie skupiny obyvateľstva. Slovenský rekord Róberta Štefka 2:09:53 h platný od roku 1999 napokon neodolal.

Róbert Štefko pred štartom Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR – František Iván

Štafeta zložená zo športových osobností na čele s majstrom Slovenska v maratóne Tiborom Sahajdom či držiteľom rekordu Štefkom dosiahla čas 2:03:15 h. Záver 42,195 kilometrov dlhej trate patrili trojnásobnej olympijskej víťazke v biatlone Anastasii Kuzminovej. Zo symbolického pokorenia rekordu mal radosť aj Štefko: "Bola to skvelá štafeta, na všetkých som pyšný. Každý ukázal, že má športového ducha. Spoločne sme sa podieľali na dobrej veci. Budem si to pamätať." Podľa riaditeľa podujatia Branislava Koniara splnila akcia svoj účel.

Bežci pred štartom, uprostred Galéria fotiek (7) Zdroj: TASR – František Iván

Viac o téme: Anastasia Kuzminová Róbert Štefka Podeľme sa!
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR – František Iván
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy