Ahoj, Ostrava, po dvoch rokoch sa vraciam: Špičková atletika kúsok od hraníc i s najväčšou hviezdou

Armand Duplantis v Bruseli našiel premožiteľaArmand Duplantis v Bruseli našiel premožiteľa Zdroj: SITA/AP/Olivier Matthys

OSTRAVA - Hlavnou hviezdou júnového mítingu Zlatá tretra bude svetový rekordér v skoku o tyči Armand Duplantis zo Švédska, najlepší atlét sveta za roky 2020 a 2022. Úradujúci olympijský víťaz, majster sveta a Európy sa predstaví v Ostrave druhýkrát po roku 2021.

O štarte Duplantisa informovali organizátori na svojom webe. 62. ročník tradičného mítingu, ktorý je zaradený do kategórie Continental Tour Gold, sa na Mestskom štadióne v Ostrave-Vítkoviciach uskutoční 27. júna.

Dvadsaťtriročný Duplantis je svetovým rekordérom od roku 2000, jeho aktuálne maximum je 621 cm z vlaňajších majstrovstiev sveta v Eugene. Usporiadatelia Zlatej tretry dúfajú, že by sa tento rok na druhý pokus mohol postarať o prvý šesťmetrový skok v histórii mítingu.

Pred dvoma rokmi v chladnom počasí Duplantis v Ostrave vyhral výkonom 590 cm a odolal mu aj rekord mítingu Američana Sama Kendricksa (593).

Švédsky skokan o žrdi Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Petr David Josek

"Ahoj Ostrava, teším sa, že sa po dvoch rokoch zase vrátim. Páči sa mi na vašom štadióne, skvelá atmosféra ma vždy motivuje. Tak poďme spolu na rekord mítingu a snáď aj hranicu šiestich metrov. Rok 2023 je pre mňa veľmi dôležitý vzhľadom na svetový šampionát.

Rovnako dôležité pre mňa ale je udržiavať sa konštantne na vysokej úrovni a užiť si každý štart. Verím, že u vás budem mať tú správnu podporu a všetci sa budeme dobre baviť," citovali Duplantisa organizátori mítingu, ktorý je pre českých atlétov jedným z vrcholov sezóny.

Hlavnou hviezdou Zlatej tretry býval aj v časoch svojej najväčšej slávy fenomenálny jamajský šprintér Usain Bolt.

Viac o téme: Armand Duplantis Zlatá tretra 2023
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: ČTK

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy