Mal by Sagan v Bore zostať, alebo odísť? Šéf slovenskej cyklistiky má jasnú odpoveď

Peter Sagan na Miláno - San RemoPeter Sagan na Miláno - San Remo Zdroj: SITA/AP/Fabio Ferrari

BRATISLAVA - Budúcnosť slovenského cyklistu Petra Sagana je stále nejasná. Renomovaný francúzsky denník L'Équipe informoval, že trojnásobný majster sveta by mal prestúpiť do belgického tímu Deceuninck-Quick Step.

Manažér jeho súčasného zamestnávateľa Bora-Hansgrohe však uviedol, že sa so Saganom nedohodli na rozchode. Momentálne rokujú o predĺžení zmluvy, ktorá vyprší po tomto ročníku.

Tridsaťjedenročný Sagan má s Borou zmluvu do konca tohto roka a o jeho odchode z tímu sa hovorí už dlhšie. Ralph Denk uviedol pred niekoľkými dňami, že o budúcnosti trojnásobného majstra sveta sa definitívne rozhodne v apríli. 

K jeho súčasnej situácii sa pre RTVS vyjadril aj prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara. „Môj osobný pohľad je, že by mal Peťo odísť. Hovorí sa, že nová metla dobre metie. Vždy, keď prišiel do nového tímu, tak ten tím ožil a aj jemu to pomohlo a získal novú motiváciu."

Sagan vynechal úvodné belgické klasiky po pauze spôsobenej koronavírusom. Sezónu odštartoval na Tirreno - Adriatico, na klasike Miláno - San Remo skončil štvrtý a následne naberal súťažné kilometre na Okolo Katalánska. Tam si v 6. etape pripísal aj prvé víťazstvo v sezóne, na monumente Okolo Flámska obsadil 15. miesto a po pretekoch uviedol, že ešte nie je v takej forme, ako by chcel.

Do Bory prišiel v roku 2017 a v jej farbách dosiahol 26 zo svojich 115 víťazstiev. Medzi najväčšie sa radia titul majstra sveta v nórskom Bergene, triumf na monumente Paríž - Roubaix v roku 2018 a dva zelené dresy na Tour de France. Vo vlaňajšej sezóne poznačenej pandémiou koronavírusu zvíťazil raz, v 10. etape Giro d'Italia.

Viac o téme: Peter Sagan Peter Privara Bora-Hansgrohe
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Facebook Šport v RTVS
  • Zdroj: TASR, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá