VIDEO Peter Sagan opäť atakoval pódium, bitku šprintérov ovládol Ewan

Peter SaganPeter Sagan Zdroj: Profimedia

BILZEN - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe obsadil štvrté miesto v piatkovej 5. etape pretekov Okolo Beneluxu. Po 188 kilometroch triumfoval Caleb Ewan (Lotto-Soudal) pred Talianom Sonnym Colbrellim (Bahrain-Victorious) a Dannym van Poppelom z Holandska (Wanty – Gobert). Švajčiar Stefan Bissigger stratil modrý dres vedúceho pretekára, ten si po piatej etape obliekol jeho krajan Stefan Küng (Groupama-FDJ).

V piatej etape ktorá mala zvlnený profil, sa na začiatku dostali do úniku Hugo Houle (Astana), Jack Bauer (BikeExchange) a Toms Skujinš (Trek-Segafredo). Trojica mala náskok viac ako tri minúty. Štyridsať kilometrov pred cieľom chcel rozprúdiť akciu Jasper Stuyven (Trek), ale jeho pokus pelotón zlikvidoval.

Náskok vedúcej trojice potom klesol pod jednu minútu, Sagan jazdil pozorne a držal sa vpredu. Únik potom pohltil pelotón a bolo jasné, že o víťazovi rozhodne záverečný špurt. Sagan sa držal v popredí, ale najviac síl mal napokon Ewan.

"Cieľ bol trochu do kopca, čo mi vyhovovalo. Jazdím za belgický tím, takže som rád, že som v tejto krajine získal aj etapový triumf," uviedol víťaz etapy pre TV Eurosport. V sobotu je na programe kopcovitá 6. etapa, ktorá vedie z Ottignies-Neuve do Houffalize a meria 208 km.

Okolo Beneluxu (BinckBank Tour) - 5. etapa (Riemst - Bilzen, 188 km): 1. Caleb Ewan (Aus./Lotto-Soudal) h, 2. Sonny Colbrelli (Tal./Bahrain-Victorious), 3. Danny van Poppel (Hol./Intermarché - Wanty-Gobert Matériaux), 4. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe), 5. Jasper Stuyven (Bel./Trek-Segafredo) všetci rovnaký čas ako víťaz

Viac o téme: Peter Sagan Caleb Ewan Danny Van Poppel Lotto-Soudal Bora-Hansgrohe Sonny Colbrelli Bahrain-Victorious Wanty – Gobert
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter/Benelux Tour
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá