VIDEO Sagan zo seba vydal maximum: Dobré znamenie po zranení kolena a tréningu v horách

Peter SaganPeter Sagan Zdroj: Profimedia

BILZEN - V piatkovej 5. etape pretekov Okolo Beneluxu obsadil slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe štvrté miesto. Po 188 kilometroch triumfoval Caleb Ewan (Lotto-Soudal) pred Talianom Sonnym Colbrellim (Bahrain-Victorious) a Dannym van Poppelom z Holandska (Wanty – Gobert).

V piatej etape ktorá mala zvlnený profil, sa na začiatku dostali do úniku Hugo Houle (Astana), Jack Bauer (BikeExchange) a Toms Skujinš (Trek-Segafredo). Trojica mala náskok viac ako tri minúty. Štyridsať kilometrov pred cieľom chcel rozprúdiť akciu Jasper Stuyven (Trek), ale jeho pokus pelotón zlikvidoval. Náskok vedúcej trojice potom klesol pod jednu minútu, Sagan jazdil pozorne a držal sa vpredu. Únik potom pohltil pelotón a bolo jasné, že o víťazovi rozhodne záverečný špurt. Sagan sa držal v popredí, ale najviac síl mal napokon Ewan.

"Bola to dlhá etapa, ktorá sa vyvíjala podľa očakávaní. Opäť sme dobre pracovali ako tím a ja som sa v záverečnom okruhu držal na začiatku pelotónu. Kontroloval som a chytal som úniky, čo sa ukázalo ako dobré znamenie mojej formy po zranení kolena a tréningu v horách. V záverečnom šprinte som zo seba vydal to najlepšie," zhodnotil trojnásobný majster sveta etapu na webe bora-hansgrohe.com..

Viac o téme: Peter Sagan Okolo Beneluxu
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Twitter
  • Zdroj: TASR
Staršie správy

Videá