VIDEO Peter Sagan o svojich plánoch na rok 2022: Toto by si vybral radšej než víťazstvá

Peter SaganPeter Sagan Zdroj: Profimedia

PARÍŽ - Slovenský cyklista a trojnásobný majster sveta Peter Sagan sa len nedávno stal oficiálnym členom francúzskeho tímu TotalEnergies. Preň spravil pred pár dňami rozhovor, v ktorom odpovedal na rôzne otázky, vrátane tej, či by si v roku 2022 najviac želal víťazstvá.

Tourminátor by si radšej vybral vyhnúť sa zraneniam. "Radšej by som si vybral žiadne zranenia a žiadne choroby, pretože zdravie je to najdôležitejšie," Sagan prezradil, čo je preňho najdôležitejšie. Žilinský rodák bol minulú sezónu nútený odstúpiť z Tour de France po tom, čo si na jej začiatku v jednej z etáp poranil koleno.

Peter Sagan má však stále v pláne útočiť na najvyššie priečky a byť pre tím TotalEnergies najväčšou oporou. "Máme v tíme veľmi dobrých mladých a takisto aj skúsených jazdcov. Môžeme mať veľmi dobrý tím pre šprintérske klasiky. Od pretekov Miláno-San Remo až po Roubaix je veľmi dobré obdobie a musíme doraziť v dobrej kondícii a v top forme," povedal trojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike.

Celý rozhovor s Tourminátorom trvá 11 minút a okrem svojich plánov na rok 2022 Sagan povedal, prečo si vybral práve TotalEnergies, ako by opísal svoju popularitu alebo prečo za posledné sezóny sa mu až tak nedarilo v porovnaní s predchádzajúcimi. 

Viac o téme: Peter Sagan TotalEnergies
  • Autor: © Zoznam/
  • VIDEO: Youtube/TotalEnergies
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá