Slováci bojujú vo Svetovom pohári v Krakove: Do semifinále C1 len muži, ženy neuspeli

Slovenský reprezentant Jakub Grigar v kategórii K1 muži počas majstrovstiev Európy v kanoistike na divokej vode vo vodnom slalome v Areáli Ondreja Cibáka v Liptovskom MikulášiSlovenský reprezentant Jakub Grigar v kategórii K1 muži počas majstrovstiev Európy v kanoistike na divokej vode vo vodnom slalome v Areáli Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši Zdroj: TASR/Ján Krošlák

KRAKOV - Tri zo šiestich slovenských lodí v K1 si vybojovali postup do semifinále na podujatí Svetového pohára vo vodnom slalome v Krakove. V kvalifikácii kajakárov uspeli Jakub Grigar a Matej Halčin medzi mužmi a Soňa Stanovská medzi ženami. V C1 uspeli všetky tri lode v kategórii mužov. V semifinále sa predstavia Matej Beňuš, Marko Mirgorodský i Alexander Slafkovský.

Grigar a Halčin si prienik do ďalších bojov zabezpečili už v prvej kvalifikačnej jazde - Grigar v nej obsadil 9. a Halčin 24. miesto. Pred bránami semifinále zostal aj po druhej jazde Maximilán Galovič, ktorý debutoval v seriáli pri neúčasti Adama Gonšenicu.

Spomedzi trojice kajakárok sa do semifinále prebojovala iba Stanovská, ktorá si postup zabezpečila vďaka tretej pozícii v druhej kvalifikačnej jazde. V dvoch pokusoch neuspeli Michaela Haššová a Kristína Ďurecová, obe v druhej jazde doplatili na 6-sekundovú penalizáciu. Pre Ďurecovú to bola premiéra na podujatí SP. Po domácich ME si pauzu dopriala Eliška Mintálová a dvojica Zuzana Paňková a Simona Glejteková je na sústredení pred MS juniorov a do 23 rokov v talianskej Ivrei.

V C1 si všetci traja Slováci zaistili semifinále už v prvej kvalifikačnej jazde. Beňuš v nej dosiahol najlepší čas, Mirgorodský skončil ôsmy a Slafkovský medzi dvadsiatku prešiel zo 16. miesta. Slovenky boli na štarte dve. Stanovská skončila v opravnej jazde na prvom mieste pod čiarou postupu s mankom +1,47 s na poslednú postupujúcu súperku. Simona Maceková obsadila tretie nepostupové miesto (+2,33).

Viac o téme: Matej Beňuš Alexander Slafkovský Jakub Grigar Marko Mirgorodský Soňa Stanovská Matej Halčin
  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR
 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy