Horúca hlava nikdy neurobí správny krok: Koniec chorvátskej legendy, potom všetko vrátila späť

Robert ProsinečkiRobert Prosinečki Zdroj: SITA/AP/Amel Emric

SARAJEVO - Tréner Robert Prosinečki síce veľmi rýchlo vyvodil dôsledky z prehry Bosny a Hercegoviny v Arménsku (2:4) v nedeľňajšom kvalifikačnom súboji o postup na futbalové ME 2020 a abdikoval, napriek tomu zostáva na pozícii reprezentačného kormidelníka. Prosinečki krátko po skončení stretnutia rezignoval na post, lebo sa cítil zahanbený. Neskôr však "vychladol" a svoje rozhodnutie vzal späť, keďže ho o to požiadali členovia výkonného výboru Bosnianskej futbalovej federácie.

"Nebolo to jednoduché, pretože počas celého života som sa vždy snažil stáť za svojimi rozhodnutiami. Zmenil som však názor, pretože som cítil veľkú podporu od ľudí," uviedol Robert Prosinečki pre miestne médiá.

Päťdesiatročný niekdajší skvelý chorvátsky reprezentant a bronzový medailista z MS 1998 je vo funkcii trénera bosnianskej reprezentácie od januára 2018. Bosne a Hercegovine patrí v tabuľke J-skupine kvalifikácie ME 2020 štvrtá priečka so 7 bodmi zo 6 zápasov. Na čele je Taliansko s plným počtom 18 bodov, pred Bosniakmi sú aj Fíni s 12 a Arméni s 9 bodmi.

Viac o téme: Bosna a Hercegovina Robert Prosinečki
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Amel Emric
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy