Hancko sa už teší na ostrovný futbal: Snom každého je hrať futbal na Britských ostrovoch

Dávid Hancko Dávid Hancko Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

BRATISLAVA - Waleská tvrdosť a celkovo nepríjemný ostrovný štýl hry sa najviac preberajú v tábore slovenskej futbalovej reprezentácie pred štvrtkovým súbojom kvalifikácie ME 2020 práve proti tomuto súperovi. Obranca Dávid Hancko vraví, že tvrdosť v podaní tímu z Britských ostrovov nie je nič nové a treba na to odpovedať správnym spôsobom.

"Vieme, že ostrovný futbal je tvrdý. Snom každého je hrať futbal na Britských ostrovoch. My musíme ukázať kompaktnosť a dobrú defenzívu. Verím, že ak sa nám podarí zopakovať výkon zo súboja s Maďarmi v Budapešti, môžeme byť úspešní," vraví Hancko pred duelom s Walesanmi v Trnave.

Na otázku, či je pre obrancu dvojnásobne náročné nastúpiť proti tvrdo hrajúcemu súperovi, odpovedal: "Každý zápas na takejto úrovni je pre obrancu ťažký. Ja to však beriem ako určité privilégium, že môžem hrať taký zápas. Teším sa na to, lebo je to výzva. Či budem nervózny? Určitá zodpovednosť a nervozita tam musí byť, ale po prvom písknutí rozhodcu to zo mňa spadne a sústredím sa na iba svoj výkon."

Keď sa povie Wales, fanúšikovi sa ako prvé vynoria najmä osvedčené mená ako Gareth Bale alebo Aaron Ramsey. Hancko však pripomína, že v "bronzovom" tíme z ME 2016 je viacero skvelých hráčov vysokej medzinárodnej úrovne."Bale a Ramsey sú svetoví hráči, ale aj taký Harry Wilson z Bournemouthu je veľmi dobrý. Je to môj ročník narodenia, videl som, že odohral vynikajúce zápasy. Verím však, že ak sa nám podarí zopakovať výkon z Maďarska, môžeme uspieť," pripomenul slovenský obranca.

Dvadsaťjedenročný rodák z Prievidze prišiel z Prahy do reprezentácie v dobrej nálade, keďže jeho Sparta sa po slabšom začiatku sezóny postupne ťahá nahor v tabuľke najvyššej českej súťaže. Momentálne jej patrí siedme miesto. Zatiaľ naposledy doma zdolala Karvinú 4:0 a Hancko odohral v strede obrany "rudých" celý zápas. V reprezentácii hráva na ľavej strane, ale momentálna situácia s absenciou vykartovaného Denisa Vavra núti trénera Pavla Hapala zamyslieť sa nad tým, kto vytvorí stopérsku dvojičku s Milanom Škriniarom. "Bola to pre mňa úplná novinka, lebo sme boli dvaja ľaváci na stopérskom poste. Snažil som sa čo najviac koncentrovať a odovzdať maximum. Na to, že sme prvýkrát takto stáli, štyri góly vpredu a nula vzadu ma veľmi teší," zhodnotil Hancko duel s Karvinou.

Viac o téme: Slovensko Dávid Hancko
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR - Pavel Neubauer
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy