Hamšík sa tešil na zraz, vyradilo ho zranenie: Bolo jasné, že na tréningy a zápasy môžem zabudnúť

Marek HamšíkMarek Hamšík Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

BRATISLAVA - Zraneného kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie Mareka Hamšíka mrzí, že sa nepredstaví v marcových kvalifikačných dueloch MS 2022. Znemožnilo to jeho zranenie lýtka.

Hamšík prestúpil z čínskeho Ta-lianu do švédskeho IFK Göteborg, aby zvýšil pred nadchádzajúcimi majstrovstvami Európy svoje zápasové zaťaženie, no minulý týždeň v piatok pocítil na tréningu bolesť. "Veľmi som sa tešil na zraz a zápasy Slovenska. Vyšetrenia však ukázali problémy so soleusom v lýtku. Bolo jasné, že na určitý čas môžem zabudnúť na klasické tréningy a tým pádom na zápasy," prezradil Hamšík na svojej internetovej stránke.

Dlhoročná opora národného tímu sa napriek zraneniu na reprezentačný zraz do Senca dostaví. "Naši lekári sa pozrú na moju nohu a potom pôjdem späť do Švédska. V rehabilitácií budem pokračovať v klube. Predbežne budem mimo ešte tri týždne. Verím, že v 1. kole švédskej ligy budem k dispozícií. Desiateho apríla nastúpime v Örebro. Chalanom budem držať palce. Verím, že v troch zápasoch získajú čo najviac bodov," povzbudil spoluhráčov Hamšík.

Slovensko vstúpi do kvalifikácie v stredu 24. marca o 20.45 SEČ duelom v Nikózii proti domácemu Cypru (Štadión GSP). Následne odohrá na trnavskom Štadióne Antona Malatinského zápasy s Maltou (sobota 27. marca, 20.45) a Ruskom (utorok 30. marca, 20.45).

  • Autor: © Zoznam/
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy